USR PLUS, PNL și UDMR, din nou la negocieri

PNL ar putea pune o nouă ofertă pe masa de negocieri a celor de la USR PLUS: Orban premier, din nou

După ce, în cursul zilei de ieri, liderul USR PLUS Dan Barna anunța că este dispus să renunțe la șefia Camerei Deputaților, în favoarea colegului său de partid, Cătălin Drulă, atât liberalii, cât și cei de la UDMR anunțau, la rândul lor, că nu sunt de acord cu modul de aborare al lui Barna, amintind de acordul nescris între cele trei entități politice, cel de a comunica eventualele decizii împreună.

Astfel, în momentul acesta, Alianța, PNL și UDMR se află într-o nouă rundă de negocieri unde, potrivit surselor, Ludovic Orban ar anunța că este dispus să renunțe, la rândul său, la șefia Camerei Deputaților, însă cu o condiție: aceea de a fi acceptat ca propunere de premier al României. În aceste condiții, USR PLUS ar putea să obțină șefia Camerei Deputaților, în timp ce UDMR-ului i-ar reveni șefia Senatului.

Liderului USR PLUS Dacian Cioloș nu-i surâde ideea

Încă nu putem ști cum se vor încheia negocierile și dacă liderii Alianței vor alege să accepte această ofertă venită din partea liberalilor, însă nu putem ignora mesajul transmis de Dacian Cioloș, cel în care acesta se declara vizibil împotriva unui guvern Orban 3.

„Apropo de discuțiile asupra numelui de premier din această seară, mesajul USR PLUS este simplu: am vorbit serios atunci când am spus că e nevoie de un nou început pentru România.”, spunea Dacian Cioloș, cel care este și propunerea Alianței pentru funcția de prim-ministru.

Citește și: USR PLUS vrea o coaliție de centru-dreapta, de „cursă lungă”

#News