USR PLUS vrea o coaliție de centru-dreapta, de „cursă lungă”

USR PLUS a insistat să înceapă discuțiile și pe programul de guvernare, și pe construcția coaliției

Liderul PLUS Dacian Cioloș a declarat luni, după consultările de la Cotroceni, că Alianța USR PLUS vrea o coaliție de centru dreapta cu un mandat de patru ani.

„USR PLUS își dorește o coaliție de centru dreapta, care să guverneze pe un mandat de patru ani. Ceea ce noi construim acum nu este o coaliție de conjunctură, nu e o înțelegere de a trece prin parlament un guvern majoritar, oricum, ci o înțelegere bazată pe încredere și pe echilibru, care să respecte proporțiile alegătorilor. De aceea noi am insistat să începem discuțiile și pe programul de guvernare, și pe construcția coaliției, care să ducă la îndeplinirea acestui program al coaliției. Nu vrem nicio formulă prin care PSD-ul să fie implicat, pe față sau pe sub masă, nici în guvern și nici în Parlament. Noi avem opțiune și pentru premier și pentru președintele Camerei Deputaților, pentru că, să fim serioși, majoritățile se construiesc și deconstruiesc în Camera Deputaților.

Îmi pare rău că nu există interes despre programul de guvernare, ci mai mult despre împărțirea funcțiilor.

Dacian Cioloș, președinte PLUS

Vom ajunge la o soluție prin negocieri pe care nu le vom purta în fața microfoanelor”, a declarat Dacian Cioloș.

De asemenea, Dacian Cioloș a spus că „între premier și Camera Deputaților e important să existe un echilibru, dar că există soluții dacă există deschidere”.

„Vrem să intrăm într-o coaliție care să nu improvizeze ca în ultimii 30 de ani”

 Totodată, Dan Barna a precizat că poziția Alianței USP PLUS, pe care și Iohannis și-o dorește, este aceea de a se forma o coaliție stabilă și echilibrată.

„I-am trimis Președintelui poziția consecventă a USR PLUS, vrem să intrăm într-o coaliție care să nu improvizeze ca în ultimii 30 de ani. Suntem optimiști că vom ajunge la o soluție, dupa consultările de azi suntem convinși că va fi o majoritate de centru dreapta stabilă și chilibrată.

Am susținut propunerea de premier Dacian Cioloș. Dacă PNL vor opta pentru șefia Camerei Deputaților, după ce găsim o soluție echilibrată șansa unui guvern e reală. Președintele a spus că își dorește și el ca majoritatea să se realizeze și în urma negocierilor din zilele următoare să se realizeze în urma negocierilor de zilele următoare să se găsească soluția”, a declarat Dan Barna.

Citește și: PAUR l-a propus pe Călin Georgescu ca premier

#News