Diana Șoșoacă vrea și voturile de la PSD

Dacă vor boicota validarea Parlamentului

După ce PSD s-a jucat cu declarațiile cu privire la boicotarea în ceea ce privește validarea noului Parlament, senatoarea Diana Șoșoacă de la PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) este prima care jubilează.

Șoșoacă a declarat la B1 TV că dacă se va întâmpla acest lucru, PAUR va cere redistribuirea voturilor social democraților.

Din punct de vedere juridic, pentru că văd că este foarte greu cu Constituția în această țară, să știți că nu poți deveni parlamentar fără să depui jurământul. Și s-ar putea să avem o surpriză foarte plăcută, să scăpăm și de PSD și o să solicit redistribuirea voturilor PSD-ului celorlalte partide

Diana Șoșoacă, senatoare PAUR

Săptămâna trecută, reprezentanții PAUR au transmis că vor suspendarea președintelui Iohannis, ca urmare a implicării acestuia în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Această implicare a lui Iohannis a fost reamintită de Șoșoacă.

„Domnul președinte nu a știut să fie echidistant și imparțial, a fost tot aceast timp membru PNL, ceea ce nu are voie. La nivel declarativ și la nivel de susținere, domnul președinte nu a fost președintele tuturor românilor, ci președintele PNL și atât. Poate în exteriorul țării este apreciat, dar în România este dezavuat de poporul român”, a mai transmis Șoșoacă, la B1 TV.

Potrivit Art. 95 din Constituția României, suspendarea din funcție a Președintelui se face „(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. (2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui. (3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui”.

Citește și: AUR și politica pumnului în gură

#News