Vasile Dîncu, legat de varianta boicotului. „În niciun caz”

PSD a discutat despre acest lucru cu președintele Iohannis

După consultările de la Cotroceni, neconcretizate, Vasile Dîncu a declarat, luni seara, la Digi24, că nu este exclusă, în acest moment, varianta unui guvern de uniune națională. Totodată, președintele Consiliului Național al PSD a demontat zvonul că social democrații ar vrea să boicoteze formarea noului Parlament.

Nu ar fi exclus să se ajungă chiar și la soluția unui guvern de uniune națională. S-ar putea chiar ca în această a doua fază să se discute deja despre acest lucru

 Vasile Dîncu, președintele CN al PSD

În niciun caz

„Am văzut undeva știrea cum că noi am vrea să boicotăm, dar, nu, în niciun caz. Am vorbit despre acest lucru în discuția cu președintele, doar în sensul următor: în mod normal, în negocierile pe care PNL și partenerul ales, USR PLUS, au discutat în weekend despre împărțirea comisiilor parlamentare, a funcțiilor din Parlament, acesta este un lucru care nu este corect, nici constituțional. Aceste lucruri se întâmplă în Parlament, după constituirea Parlamentului. Și am spus că noi nu vrem ca din cauza unor asemenea lucruri să fim nevoiți să avem asemenea soluții care nu sunt legale și nici constituționale. În niciun caz nu am vorbit despre boicotarea formării Parlamentului”, a spus Vasile Dîncu.

Într-o declarație de presă, președintele Klaus Iohannis a anunțat că în 21 decembrie se va constitui noul Parlament. Președintele a declarat că nu au fost întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern și urmează noi consultări.

Citește și: Iohannis: „Convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie”

#News