CTP: „Moarte la liber pentru toți românii”

Programul PAUR, unul ce trebuie să ne pună pe gânduri

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a „tradus” programul de guvernare al P.A.U.R. (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor), în contextul în care unul dintre reprezentanții acestei formațiuni, prezent la consultările de la Cotroceni, a refuzat să poarte masca de protecție, iar întreaga delegație a respins testarea PCR.  „Traducerea” lui CTP este una extrem de dură: „moarte la liber pentru toți românii”.

Să observăm că doamna Șoșoacă nu numai că a refuzat să poarte mască, ci inițial a refuzat să facă un test PCR pentru a intra în negocieri. Ce înseamnă acest AUR? Să ne imaginăm că ar deține guvernarea în totalitate: ce ar face? E o posibilitate. Poate fi imaginată. Păi în primul rând jos masca, toți românii să se elibereze de botnița. Fără teste și deschidem toate școlile. Ce înseamnă toate astea? Înseamnă programul AUR: moarte la liber pentru toți românii.

Cristian Tudor Popescu

„Rezultă din atitudinile acestei formațiuni politice. De asemenea, într-un moment în care problemele României sunt foarte grave, de sănătate, vă dați seamă că ce propune acum AUR, în momentul în care sunt probleme economice, cu educația, AUR vine cu o hartă a României Mari, interbelice, pe care i-o dă președintelui. Ca să ce? Ca președintele să acționeze asupra refacerii acelei hărții?

 Acea hartă cu România conține nu numai Moldova, Basarabia, care e stat suveran. Dar acea hartă conține și Cadrilaternul, care nu a fost niciodată românească. Ea aparține Bulgariei. De asemenea, e vorba de Transistria. Are alt statut. E discutabil dacă trebuie să se unească cu România, mai ales că se află sub dominație rusească. Acel gest cu harta este absurd și inutil.

Fiecare atitudine este o palmă pe obrazul celorlalte partide: iată ce au ajuns să voteze oamenii în urma greșelilor făcute de PNL și USR. AUR este un memento, o reamintire pentru PNL și USR a prostiilor pe care le-au făcut”, a spus CTP la postul Digi24.

Printre cerințele celor de la PAUR, la consultările de la Cotroceni s-a numărat cea cu privire la deschiderea urgentă a școlilor, asta în contextul în care de săptămâna viitoare se intră în vacanță, până pe 10 ianuarie 2021, dar și cea de numire a lui Florian Colceag, ca ministrul al Educației.

Citește și: PAUR l-a propus pe Călin Georgescu ca premier

#News