Iohannis: „Convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie”

Urmează o nouă rundă de consultări pentru numirea unui premier

În urma consultărilor de la Palatul Cotroceni, la care încă nu s-a ajuns la un consens între toate părțile implicate, președintele Iohannis a precizat că va fi necesară o nouă rundă de consultări. Totodată, președintele a declarat că noul Parlament va fi convocat pentru lunea viitoare.

„Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi prezentantate în noul Parlament. Această primă rundă a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, dar pot să spun că astazi nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat care va forma un nou Guvern. Cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până ce lucrurile se cristalizează”, a afirmat Klaus Iohannis.

Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, acum sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament.

„Intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 decembrie – săptămâna viitoare, luni, se va constitui noul Parlament”

Klaus Iohannis, președintele României

La consultările de la Palatul Cotroceni, au fost mai multe propuneri de premieri: Alexandru Rafila (PSD), Florin Cîțu (PNL), Dacian Cioloș (USR PLUS) și Călin Georgescu (PAUR). UDMR are 2-3 nume, dar le va păstra pentru runda următoare de consultări.

Citește și: Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, după redistribuire

#News