Rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, după redistribuire

Biroul Electoral Central va anunța astăzi lista completă a mandatelor de deputați și senatori, repartizate în urma redistribuirilor

În urma redistribuirii, PSD a obţinut, într-un final, 157 de mandate (47 la Senat, 110 la Camera Deputaţilor), PNL – 134 (41 la Senat, 93 la Camera Deputaţilor),  USR PLUS – 80 (25 la Senat, 55 Camera la Deputaţilor), PAUR – Partidul Alianța pentru Unirea Românilor – 47 (14 la Senat, 33 la Camera Deputaţilor),  UDMR – 30 (9 la Senat, 21 la Camera Deputaţilor),  Minorităţile naționale – (17 la Camera Deputaţilor), dintr-un total de 465 de parlamentari, aleși la urne în data de 6 decembrie.

Rezultatele finale: toată lumea a câștigat, însă nimeni în particular

Cu toate că nu s-au produs prea mari schimbări de la rezultatele precedente parțiale, ceea ce putem observa este că niciun partid nu va reuși să creeze o majoritate, dacă nu se va alia cu un altul. Încercări în acest sens s-au petrecut în weekendul ce tocmai a trecut, când USR PLUS, PNL și UDMR au încercat să ajungă la un acord, însă negocierile nu s-au sfârșit cu prea mari rezultate, bătălia finală fiind dată pe funcțiile de premier și de președinte al Camere Deputaților.

Mai mult decât atât, PSD ar putea, la rândul său, să creeze o alianță strategică, deși nu există, în acest moment, nicio confirmare oficială în acest sens. Cu toate astea, președintele PSD Marcel Ciolacu nu a exclus o eventuală colaborare cu nou intrații în politică PAUR, cu toate că liderul George Simion a declarat că nu are de gând să se alieze cu niciun partid politic.

Biroul Electoral Central va anunța, în mod oficial, astăzi, lista completă a mandatelor de deputați și senatori, repartizate în urma redistribuirilor, pe partide politice.

Citește și: Deputat USR: „PNL a venit la discuţii şi a zis aşa: noi avem deja premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor”

#News