Deputat USR: „PNL a venit la discuţii şi a zis aşa: noi avem deja premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor”

Tudor Pop, despre rigiditatea în negociere a celor de la PNL

Tudor Pop, deputat USR a declarat că formațiunea pe care o reprezintă își dorește să facă alianță de guvernare cu PNL, nu în jurul PNL, comparând situația cu un brad de Crăciun în care cei de la USR PLUS ar fi globurile.

„Facem guvern împreună cu PNL, nu în jurul PNL, că PNL nu e pom de Crăciun şi nici noi nu suntem pe post de globuri. Noi am primit mandat de la oameni pentru a guverna într-o majoritate de centru dreapta reformatoare, nu pentru a face figuraţie pe lângă Ludovic Orban”, a scris Tudor Pop pe Facebook, aseară.

Deputatul USR Tudor Pop, despre rigiditatea în negociere a celor de la PNL

De asemenea, deputatul USR Tudor Pope a mai spus că PNL nu le-ar fi dat prea multe opțiuni partenerilor de discuții, declarând din capul locului că șefia Camerei Deputaților este deja stabilită, la fel cum e și funcția de prim-ministru. Mai pe larg, vorbim despre Florin Cîțu și Ludovic Orban, cel ce își dorește să ocupe funcția de președinte al camerei.

„Din păcate, PNL a venit la discuţii şi a zis aşa: noi avem deja premierul şi preşedintele Camerei Deputaţilor, hai să înceapă negocierea! Cu o astfel de atitudine la adresa celor care ar trebui să-ţi fie parteneri nu îţi găseşti aliaţi pentru o majoritate”, a mai spus Pop.

Drept pentru care, este de părere deputatul USR, rezultatele alegerilor din data de 6 decembrie ar trebui să aibă drept concluzie finală colaborarea partidelor de dreapta și centru dreapta.

„Acesta este mandatul dat de votanţii dreptei. Dacă voiau guvernare PNL cu sateliţi care să facă figuraţie, votau covârşitor PNL. Însă aproape jumătate dintre ei au votat USR PLUS şi UDMR. Însă PNL vrea poziţiile cheie în executiv şi legislativ, pentru a controla şi guvernul şi majoritatea parlamentară, iar celelalte partide doar să-i asigure majoritatea. A luat 25% la alegeri şi are pretenţii de partid cu 45%. Nu vom accepta ca PNL să aibă toate poziţiile de decizie, iar noi doar să executăm”, a cîncheiat Tudor Pop.

Citește și: PNL, USR PLUS și UDMR, a doua zi de negocieri, a doua suspendare

#News