PNL, USR PLUS și UDMR, a doua zi de negocieri, a doua suspendare

PNL și USR PLUS se vor duce separat la Palatul Cotroceni, fiecare cu câte o propunere de premier

După ce, în cursul zilei de ieri, PNL, USR PLUS și UDMR au încheiat o primă zi de negocieri pe care au suspendat-o după șapte ore lungi, astăzi, cele trei entități politice au avut parte de o nouă rundă în care se spera soluționarea problemelor rămase „în coadă de pește” ieri.

Bătălia dintre USR PLUS și PNL

Miza: șefia Camerei Deputaților

Pe larg, potrivit informațiilor, negocierilor s-ar fi împotmolit la șefia celor două camere, atât Ludovic Orban, cât și Dan Barna dorindu-și să ocupe, pe viitor, această funcție. Mai mult decât atât, nici UDMR nu s-ar fi lăsat mai prejos, emițând pretenția șefiei Senatului, odată ce PNL și USR PLUS ar fi ajuns la un consens în legătură cu primele două funcții, cea de prim-ministru și cea de președinte al Camerei Deputaților.

Numitorul comun al zilei de ieri: digitalizarea

Dacă în cursul zilei de ieri, singurul numitor comun al celor trei partide a fost digitalizarea, unde s-a ajuns repede la o concluzie, atunci când vorbim despre funcții și cine le ocupă, discuțiile nu s-au încheiat cu tot atât de mult spor.

Urmând ca astăzi să se blocheze din nou, din același motiv.

Noi blocaje, aceleași ambiții

Cu toate că în această dimineață au fost reluate negocierilor dintre USR PLUS, PNL și UDMR, iată că acestea au fost suspendate din nou, la scurt timp de la începerea lor, întrucât oamenii politici prezenți la negocieri nu s-au putut înțelege cu privire la funcțiile ce urmează să le ocupe unul sau altul.

Astfel, din câte se știe, atât PNL, cât și USR PLUS, se vor duce la Palatul Cotroceni separat, fiecare cu câte o propunere de premier. De menționat că discuțiile, în ceea ce privește programul de guvernare, încă sunt „în picioare”. Varianta PNL pentru premier este Florin Cîțu, în timp pe USR PLUS mizează pe Dacian Cioloș.

Citește și: USR PLUS-PNL-UDMR, negocieri suspendate după șapte ore de discuții

#News