De Crăciun, Nicolae Ciucă ne vrea acasă, lângă brad

Pentru a nu crește numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus după sărbători

Premierul interimar, Nicolae Ciucă ne recomandă ca de sărbători „să limităm deplasările”, asta în contextul epidemiolog actual. Totodată, Ciucă a declarat, la sediul PNL,  că nu vor fi impuse restricții suplimentare, cel puțin nu în această perioadă.

Aş face o recomandare în calitate de cetăţean. La rândul meu, sunt şi fiu şi părinte şi bunic şi fiecare dintre noi trăim emoţia aceasta, a sărbătorilor de iarnă, poate este perioada cea mai încărcată emoţional, când ne dorim să călătorim, să ne vedem părinţii, să ne vedem copiii, să ne vedem nepoţii, să ne vedem rudele, în general; ţinând cont de situaţia în care ne găsim, aş recomanda să facem în aşa fel încât să limităm deplasările, să limităm expunerea la riscul răspândirii acestui virus şi, cu certitudine, vor fi zile şi ani de aici înainte în care să putem să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă spiritul acestor sărbători. Asta este modul în care eu, ca cetăţean, voi proceda în această perioadă

Nicolae Ciucă, premierul interimar, într-o conferință de presă de la sediul PNL

Fără noi restricții, dar cu responsabilitatea individuală

Ciucă a precizat că nu vor fi impuse restricții suplimentare, mai ales că în ultima perioadă cifrele au scăzut.

„Nu în această lună, nu în această perioadă, nu în perioada sărbătorilor de iarnă. Acum, din datele pe care le avem, nu vedem o creştere spectaculoasă, ca să impunem aceste… ca să impună o astfel de decizie. (…) Putem să constatăm o scădere în fiecare zi a numărului de persoane pozitive, ceea ce ne determină ca în perioada imediat următoare să nu luăm măsuri, ceea ce s-a şi concretizat în Hotărârea de guvern adoptată vineri, astfel încât să rămânem în paleta de măsuri stabilită prin hotărârea anterioară”, a mai spus Ciucă.

Dar asta nu înseamnă că nu este necesară o responsabilitate individuală a populației pentru a nu avea creșteri masive de cazuri după aceste sărbători.

Citește și: Arafat, sfaturi pentru sărbătorile de iarnă: „Fiecare la casa lui sau în apropiere”

#News