Militarii vin în sprijinul Direcțiilor de Sănătate Publică

Solicitarea a fost făcută de DSP-uri, sufocate de numărul în creștere al cazurilor de infectări cu noul coronavirus

Direcțiile de Sănătate Publică, solicitate tot mai mult în ultima vreme, vor avea sprijinul a peste 600 de militari ce se vor ocupa de activități de operatori callcenter, precum și de anchete epidemiologice. Astfel, la solicitarea DSP-urilor, Ministerul Apărării Naționale va pune la dispoziția acestora aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de Covid 19.

Potrivit MApN, militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de Covid 19.

„Primii 230 dintre aceștia acționează, începând de marți, 15 decembrie, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-și desfășoare activitatea, în aceleași condiții, în Municipiul București și în alte județe, în funcție de solicitările direcțiilor de sănătate publică.

Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora”, se arată în comunicatul MApN.

Citește și: Unul din patru români testați, pozitiv Covid

#News