Traian Ogâgău

Românii au dovedit că nu prea știu să facă alegeri bune cu privire la viitorul lor. Acest lucru a fost dovedit din plin la recentele „locale”, când un candidat decedat cu 10 zile înainte de scrutin a ieșit câștigător, un primar din Prahova a fost reales, deși era condamnat (cu suspendare) pentru pornografie infantilă, un altul, din Iași, a fost reales, deși numele lui apărea într-un dosar de trafic cu persoane (mai mult, acesta făcuse sex cu două minore traficate).

Altfel, primarul din Sângeorz-Băi, care și-a filmat copilul în ipostaze umilitoare, a fost reales, doar că bucuria lui Traian Ogâgău a fost de scurtă durată. Asta pentru că a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să sufle în etilotest, precum și prelevarea de mostre biologice. Potrivit legii statutului aleșilor locali, primarii condamnați definitiv își pierd mandatul, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei.

Beția la volan, te costă mandatul

Edilul a fost trimis în judecată în 2018, iar în vara acestui an, Judecătoria Năsăud s-a pronunțat în cazul său: Ogâgău a primit un an de închisoare cu suspendare, urmarea unui curs de legislație rutieră și 80 de zile de muncă în folosul comunității.

Curtea de Apel Cluj a respins luni apelul lui Traian Ogâgău și a menținut sentința dată de Judecătoria Năsăud.

„Soluția pe scurt: În baza art. 421 pct. 1 lit. b din Codul de procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul O. T. împotriva sentinţei penale nr. 95/09.07.2020 a Judecătoriei Năsăud. În temeiul art. 275 alin. 2 Codul de procedură penală obligă apelantul inculpat la plata sumei de 500 lei reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea apelului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.10.2020”, se arată în minuta Curții de Apel Cluj.

Citește și: Distracția cu lăutari poate costa. Un primar, „de la bal la spital”

#News