Incendiu violent la groapa de gunoi de lângă Ploiești

Printre localitățile afectate de fumul dens se află Boldești, Paulesti, Bucov, Blejoi și Ploiești

Incendiu
Incendiu sursa foto pixabay

 Un incendiu a izbucnit la groapa de gunoi din Boldești Scăeni. Flăcările au ars toată noaptea, fumul dens ajungând în mai multe cartiere din municipiul Ploiești. Reprezentanții rampei de la Boldești au comunicat că la ora 7,30 incendiul era pe punctul de a fi lichidat, neexistând pericol de propagare a flăcărilor, potrivit observatorulph.ro. Autoritățile au emis, în jurul orei 9.00, un mesaj RO-Alert. „Închideți ușile și festrele, astupați gurile de aerisire și opriți instalațiile de ventilație sau climatizare”, au recomandat autoritățile din Prahova.

Potrivit Gărzii de Mediu Prahova, focul a izbucnit în jurul orei 01.40 la depozitul de deșeuri municipale nepericuloase SC VITALIA SPM -TD.

Potrivit primelor informații de la fața locului, incendiul a izbucnit în zona perimetrală de depozitare curentă, pe o suprafață extinsă. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajare masivă de fum caracteristic. La ora 06.00, incendiul nu era stins și se manifesta cu flacăra deschisă. Cinci echipaje de pompieri au intervenit la fața locului, fiind anunțată și Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, ai cărei angajați s-au deplasat pe direcția dispersiei poluanților în aer pentru monitorizarea calității aerului în zonă. Au fost efectuate analizele de aer cu laboratorul mobil din dotare, pentru indicatorii specifici. Comisarii de Gărzii de Mediu Prahova au demarat un control la societatea în cauză pentru stabilirea modului în care a fost încălcată legislația de mediu. Printre localitățile afectate de fumul dens se află Boldești, Paulesti, Bucov, Blejoi și Ploiești. Trei adolescente din Slatina accidentate grav pe trecerea de pietoni