Sursă foto: Facebook/Casa lui Patrocle
Sursă foto: Facebook/Casa lui Patrocle

Asociația pentru protecția animalelor ”Casa lui Patrocle” a vorbit astăzi, 30 noiembrie, despre situația unui bărbat fără locuință, care se adăpostește în gara Burdujeni din Suceava.

Suceveanul se afla într-o parcare, în momentul în care o persoană, impresionată de situația lui, i-a oferit suma de 10 lei.

Întâmplarea a fost surprinsă și relatată de Mădălina Rareș, o utilizatoare a rețelei Facebook.

Asociația pentru protecția animalelor ”Casa lui Patrocle”: ”Ceea ce urmează să vă povestim avea să-i schimbe întregul curs al zilei, iar povestea lui să ajungă tocmai până la noi”

Burdujeni, Suceava, în prag de iarnă. Așteptând într-o parcare un cunoscut, unei doamne i-a atras atenția un om al străzii. S-a îndurat și a scos din portofel 10 lei pe care i-a înmânat cu inima deschisă, apoi s-a îndepărat compătimitoare la locul ei.

Urmărindu-l cu privirea observă că omul intră într-un magazin și iese la scurt timp cu un parizer în mână. Îl desface din folie și nu îndrăznește să ia nicio îmbucătură, se apleacă și-și cheamă prietenul patruped să poftească. Câinelui i se alătură o pisică. Se înfruptă amândoi din parizerul mărunțit cu mâna, mulțumesc cu privirea și se așează cuminți lângă om”, au transmis membrii adăpostului.

Bărbat fără adăpost: ”Eu voi găsi de mâncare, ei n-au mâncat nimic azi”

Impresionată până la lacrimi de gest, femeia se întoarce și-l întreabă:

“Am observat că ai cumpărat de mâncare și ai hrănit cățelul și pisica, ție nu îți este foame?”

“Eu am două mâini și două picioare, voi mai găsi de mâncare, în schimb, amărâții ăștia n-au mâncat nimic astăzi!”

Asociația din Suceava i-a îndemnat pe cei care îl întâlnesc pe acest bărbat să îl ajute, deoarece suceveanul împarte tot ce are cu animalele de pe stradă

Dar din dar se face rai, oameni buni, iar cei ce iubesc în profunzime sunt chiar cei care cunosc suferința, îndură frigul, foamea și durerea! Dacă-l întâlniți pe acest domn în drumul vostru, îngăduiți să-l ajutați cum puteți! Împarte mereu cu cei la fel de singuri ca și el”, se arată în textul distribuit pe contul de Facebook.

Mai mulți comentatori au explicat că suceveanul poartă numele de Nicolae. Potrivit comentariilor, bărbatul nu cere niciodată nimic, dar, din puținul pe care îl are, hrănește câinii și pisicile fără stăpân.