Apple anunță lansarea de funcții noi pentru iPhone

Este vorba despre "Personal Voice", care va reproduce vocea utilizatorului prin intermediul inteligenței artificiale, în 15 minute.

Apple a anunțat un set de funcții noi pentru cei care au iPhone sau iPad. Printre ele se numără „Personal Voice”, care va reproduce vocea utilizatorului prin intermediul inteligenței artificiale, în 15 minute. Compania a anunțat aceste noi servicii pentru a ajuta persoanele care au dificultăți de vorbire, potrivit digi24.ro.

„Dacă aveți un iPhone sau un iPad, în curând veți putea să îl auziți vorbind cu vocea voastră, a anunțat Apple. 

Viitoarea funcție, „Personal Voice”, le va oferi utilizatorilor indicații de text aleatorii pentru a genera 15 minute de sunet. Va exista un alt instrument nou, numit „Live Speech”, care le va permite utilizatorilor care și-au pierdut vocea sau au dificultăți de vorbire să tasteze ceea ce vor să spună, iar, cu ajutorul inteligenței artificiale, cuvintele vor fi transmite în timpul apelurilor video, cum e în cazul FaceTime. La prima vedere, ar putea părea o caracteristică ciudată, dar, de fapt, face parte din cea mai recentă inițiativă a companiei în materie de accesibilitate. Apple a făcut referire la afecțiuni precum scleroza laterală amiotrofică (SLA), în cazul cărora oamenii riscă să-și piardă capacitatea de a vorbi.Nu este pentru prima dată când Apple se aventurează pe piața inteligenței artificiale de acest tip, pentru că utilizatorii de iPhone sunt familiarizați cu Siri. Acesta utilizează învățarea automată pentru a înțelege ce spun oamenii. Nu s-a stabilit o dată de lansare a acestor funcții noi, însă cei de la Apple au transmis că vor fi disponibile înainte de sfârșitul acestui an.

Avertizări emise sâmbătă în trei judeţe, după apariţia unor urşi în zone locuite