Cătălin Cherecheş, extrădat din Germania

El se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea

Catalin Chereches
Catalin Chereches sursa foto Politia Romana

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea. Este este condamnat la cinci ani de detenţie pentru luare de mită, potrivit ziare.com.

Surse judiciare au declarat că Cherecheş este adus cu maşina în ţară şi că ar fi plecat în această dimineaţă din Germania.

Peste 130 de fugari au fost aduşi în ţară anul acesta pentru a-şi ispăşi pedepsele. Judecătorii Tribunalului Regional din Munchen au decis, săptămâna trecută că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, va fi extrădat în România pentru executarea pedepsei. Fostul primar Cătălin Cherecheş s-a aflat în în arest, în Germania, până la transferul său în România.

Instanţa regională superioară a dat curs unei solicitări a Parchetului General din München, care ceruse extrădarea pe baza unui un mandat european de arestare emis de Curtea de Apel din Cluj pe 24 noiembrie 2023, data la care Cherecheş a fost condamnat definitiv. Judecătorii din Munchen nu au luat în considerare condiţiile de detenţie care îl aşteaptă pe Cătălin Cherecheş în România, acesta fiind unul dintre motivele invocate de avocaţii săi pentru evitarea extrădării. Nereguli grave la cantina unui liceu din Timișoara