Nereguli grave la cantina unui liceu din Timișoara

Elevii primeau mâncare expirată

ANPC
ANPC . Sursa foto; economedia

Descoperiri uluitoare la cantina unui liceu din Timișoara, unde zeci de elevi iau masa în fiecare zi. Adolescenții mâncau din farfurii în care au fost găsite excremente de rozătoare, potrivit digi24.ro.

În plus, li se serveau alimente expirate, ținute în frigidere pline de mizerie.

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au închis cantina. Controlul celor de la Protecția Consumatorului a survenit la Liceul Tehnologic de Silvicultură din Timișoara, în urma unei plângeri depuse de o persoană anonimă. După control au fost luate măsuri drastice, spun inspectorii ANPC. Au fost date un avertisment și o amendă de 15.000 de lei, au fost oprite de la comercializare produsele care erau expirate, iar activitatea cantinei a fost sistată până la remedierea tuturor problemelor. Printre problemele descoperite de ANPC se numără: mizerie, excremente de rozătoare în blocul alimentar și unde erau depozitate vasele, dar și elemente de materii prime expirate sau depozitate necorespunzător.

În spaţiul de depozitare veselă avea excremente de rozătoare, iar în lista meniu nu se menţionează produsele cu potenţial alergen”, a declarat Mihai Alin Gubandru, comisar şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Vest.

În urma verificărilor efectuate, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de 15 mii de lei. Cantina şcolii a fost închisă temporar până ce problemele vor fi rezolvate. ”Au fost dispuse următoarele măsuri complementare: oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate – cantină; oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme”, a precizat Gubandru, potrivit observatornews.ro.

Profesor din Pitești arestat preventiv pentru 30 de zile