Un bărbat din Bihor, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a furat doi câini

El a omorât unul din animale

Un bărbat din comuna bihoreană Diosig a primit o condamnare de 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, după ce în vara anului trecut a furat doi câini de pe terenul unei persoane fizice, iar pe unul dintre ei l-a omorât. Sentința nu e definitivă. Criminalul a încercat să-și ascundă fapta, aruncând cadavrul câinelui pe un drum național, ca să pară că animalul a fost lovit de mașini, potrivit g4media.ro.

Faptele s-au produs în vara anului 2022, când bărbatul a furat doi ciobănești mioritici de la o femeie care ținea animalele pe un teren împrejmuit, unde avea și niște utilaje, cu scopul ca patrupedele să păzească locul. 

La începutul lunii aprilie, aceeași instanță i-a condamnat și pe alți doi bihoreni, într-un alt caz de ucidere a unui animal. Un câine din rasa rottweiller a fost spânzurat în pădurea din Sâniob, de un bărbat din comună, care primise animalul de la proprietarul acestuia, tot un localnic. În timp ce bihoreanul care a spânzurat animalul a încasat o amendă penală, proprietarul a fost condamnat la 6 luni de închisoare, cu amânarea pedepsei pe o perioadă de doi ani, pe motiv că, în timpul anchetei, i-a mințit pe polițiști, spunând că nu știe ce s-a întâmplat cu câinele. Regele Charles va avea la încoronare o robă de aur, o mantie și o coroană care cântăresc 8 kilograme