Regele Charles va avea la încoronare o robă de aur, o mantie și o coroană care cântăresc 8 kilograme

Regele Charles va purta coroana regală care cântărește aproximativ 2,23 kg.

Charles
Charles . Sursa foto; ok magazin

Regele Charles va purta, cu ocazia încoronării, o robă de aur, o mantie și o coroană care cântăresc 8 kilograme. Potrivit sursei citate, în timpul slujbei, Regele va îmbrăca strat peste strat de veșminte strălucitoare, dintre care unele au fost create pentru străbunicul său, Regele George al V-lea, potrivit ziare.com.

 Pentru momentul încoronării, regelui Charles i se va da o haină lungă, strălucitoare, cu mâneci aurii, numită Supertunica. 

Fiul lui cel mare, Prințul William, îl va ajuta pe tatăl său să îmbrace haina ceremonială. Roba a fost creată pentru George al V-lea în 1911 și a fost purtată la încoronări succesive, inclusiv de regretata Regina Elisabeta a II-a. În plus față de greutatea robelor, Regele Charles va purta coroana regală care cântărește aproximativ 2,23 kg.

„Au în mod clar o semnificație istorică incredibilă, dar sunt și semnificative din cauza naturii sacre a utilizării lor în timpul părții de investitură a ceremoniei de încoronare”, a spus Caroline de Guitaut, inspector adjunct al Operelor de Artă ale Regelui.

 Peste Supertunică va purta o mantie lungă până la podea numită Mantia Imperială, sau Robe Royal, care a fost făcută pentru George al IV-lea în 1821 – și care cântărește 3-4 kg. Mantia, care se prinde peste piept cu o clamă reprezentând un vultur și care este confecționată din aur, este inspirată de ansamblurile antice de încoronare, iar stilul său asemănător unui preot este menit să simbolizeze natura divină a regalității. În plus față de greutatea robelor, Regele Charles va purta coroana regală care cântărește aproximativ 2,23 kg. Regele Charles va fi încoronat alături de regina consoartă Camilla în cadrul unei ceremonii fastuoase care va avea loc la Abaţia Westminster din Londra, în data de 6 mai. Europa se confruntă cu o criză de apă