Foto: Facebook/West Seneca Police Department
Foto: Facebook/West Seneca Police Department

O imagine cu un frumos cerb, de culoare albă, a fost publicată de Garda pentru protecția mediului și a animalelor sălbatice din New York.

Exemplarul este complet alb și a fost surprins camerele de filmat din West Seneca. Potrivit reprezentanților West Seneca Police Department, animalul pare a fi un cerb leucistic.

Imaginile cu cerbul de culoare albă au devenit virale pe contul de Facebook

Departamentul de Poliție West Seneca a postat pe Facebook fotografii care arată ceea ce oficialii au teoretizat a fi un ”cerb alb Seneca”.

Cel mai probabil, s-a rătăcit și a ajuns pe autostrada locală” , au transmis oficialii, întrun text publicat pe contul de Facebook, transmite publicația Upi.com.

Anunțul a fost făcut de TJ Pignataro de la Departamentul de Conservare a Mediului din New York. Oficialul a explicat mai multe despre aceste animale rare, în cadrul unei emisiuni difucate la postul WKBW-TV.

Care este diferența dintre albinism și leucism

Leucismul presupune existența unor pete complet albe pe blana animalului. În unele cazuri, exemplarele sunt complet albe. Leucismul este o afecțiune extrem de rară. Albinismul adevărat, în care animalului îi lipsește complet pigmentul, chiar și la nivelul ochilor, este chiar mai rar decât leucismul. Cerbul din fotografie este nu un cerb albinos”, a spus Pignataro.

Această afecțiune este întâlnită la mai multe animale, fie că sunt sălbatice sau domestice. În cazul leucismului avansat, doar ochii și gura animalului rămân la culoarea normală.