„Nu-l scoateți vinovat pe ÎPS Teodosie”

Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, este mai nou și avocatul apărării lui ÎPS Teodosie. Acesta consideră că nu Biserica este cea care a umplut spitalele, ci măștile neconforme, „cârpe de doi lei” date de „niște cinici”. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Eugen Tănăsescu (preot jurnalist inginer) îl apără pe ÎPS Teodosie, care nu ar fi incitat la nerespectarea legii cu privire la desfășurarea pelerinajelor, ci acest fapt este rezultatul unor agitatori iraționali.

„Nu-l scoateți vinovat pe IPS Teodosie, pentru că niște cinici v-au dat cârpe de doi lei, de s-au umplut spitalele.

Au apărut retorii care se agită irațional că „ce alegi, Peștera sau ATI?” și că IPS Teodosie incită la nerespectarea legii.  Le atrag atenția că-s orbi și surzi.

Preot Eugen Tănăsescu

Credincioșii au fost purtați prin frig, ploaie, soare, după hatârul guvernanților, că vezi Doamne, e pericol la Biserică.

Asta în vreme ce n-au fost probleme cu înghesuiala de prin metrou, mall-uri sau alte temple ale comerțului.

În vremea asta, nimeni nu răspunde că 90% (mai nou) din măștile puse „spre protecție” au fost niște cârpe. A trecut virusul prin ele ca deciziile guvernanților prin birouri, fără nici o opreliște.

Dar important e să supraveghem credincioșii cu elicoptere. Filtrele poliției sunt mai ceva ca măștile. În vreme ce SUA și Franța au anulat interdicțiile discriminatorii.

Nu Biserica a umplut spitalele, ci colcăiala de interese enorme pe niște cârpe, numite măști.

Pe care au tupeul să le și redenumească „acoperitoare faciale” doar ca să-și acopere, juridic, șmenul. În rest, vă lasă să le cumpărați ca păcăliții, că tot nu vă protejează.

Când expui populația la infectare, cu o cârpă neconformă în peste 90% (!!!)din cazuri, când transportul în comun e prima cale de transmitere a virusului și poți merge oriunde pe proprie răspundere, vii și repeți obsesiv că n-ai voie să mergi la o slujbă undeva în pădure… Statul practică prea mult dubla măsură.”, a scris preotul Tănăsescu, pe pagina sa de Facebook.

ÎPS Teodosie, declarații halucinante

După ce săptămâna trecută a ordonat tuturor preoților din Arhiepiscopie că sunt obligați să vină la Peștera Sf. Andrei, în ciuda interdicțiilor impuse de carantinarea din județul Constanța, ÎPS Teodosie a făcut o declarație halucinantă, la un post de televiziune local.

„Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși”, a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la Constanța TV.

Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu

IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului

Câteva sute de oameni la pelerinaj

Cu toată insistența lui ÎPS Teodosie referitoare la acest pelerinaj, de la contestarea în instanță a deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a scrisorilor deschise trimise către Guvern, a invitațiilor persoanelor politice și publice pentru aceste eveniment, la pelerinajul din Ion Corvin a fost prezent un număr redus de credincioși.

„De-a lungul zilei nu au fost mai mult de 400 de oameni, la slujbă au asistat undeva la 300 de oameni, care au respectat normele sanitare, erau pe punctele acelea trasate de preoții de acolo împreună cu organele de ordine publică”, a spus prefectul Silviu Coșa, potrivit Digi 24.  

Citește și: ÎPS Teodosie, greu de oprit. Vrea musai la Peștera Sfântului Andrei

#News