Mircea Dumitru e primarul care a încercat o luptă personală și cam de unul singur. Și, dacă ne gândim bine, un calcul simplu ne arată că a dus două lupte: cu autoritățile și cu virusul.

Sunt colțuri din țară pe care nu le vedem. Sunt situații care nu ni se arată la știri. Și sunt primari care rup tăcerea. Scopul: ajutorul pe vreme de pandemie. Practic, un singur om cere ajutorul pentru o întreagă comună. Un ajutor de bun simț. Ce primește? O mașină de jandarmi.

Au apărut 50 de infectări, iar primarul comunei aflate în carantină, spune că nu a fost consultat şi nu a primit niciun ajutor de la autorităţile din fruntea judeţului. Cei de sus dorm și, până la Dumnezeu, te cam mănâncă autoritățile:

”Practic, nu am primit niciun ajutor de la autorităţi, deşi l-am solicitat. Doar o maşină de jandarmi ni s-a trimis ca să patruleze prin zonă, în rest nimic. Persoanele izolate nu au fost testate, aşa cum am solicitat, ni s-a spus că nu pot fi testate decât persoanele care au simptome. De asemenea, noi am anunţat de mai multe ori că se întorc localnici din Germania şi Marea Britanie, nu s-a întâmplat nimic, nu am primit niciun răspuns”, a declarat primarul comunei Brăhăşeşti, Mircea Dumitru.

Răspunsul reprezentanţilor Prefecturii Galaţi este defensiv. Se apără, se ascund și se disculpă. Ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Avramescu se declară surprins. Surprize surprize:

”Nu este adevărat. Am fost personal acolo de mai multe ori, am discutat cu pastorii, cu localnicii, cu primarul. Am suplimentat forţele de ordine, aşa cum a solicitat primarul. Pe 23 martie, înainte cu o zi de instituirea carantinei am vorbit la telefon cu primarul de 13 ori. Şi înainte, am vorbit aproape zilnic. Este un primar cu care am comunicat foarte mult, cum să spună că nu a ştiut, că nu a fost consultat? Iar decizia privind carantina nu am luat-o eu, ci specialiştii de la Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat, Avramescu.

Primarul Mircea Dumitru nu se lasă:

”Toţi bolnavii sunt din aproximativ 15 familii. Prima dată au fost confirmate 42 de cazuri, apoi au mai fost şase sau opt persoane din aceleaşi familii care au fost duse la spital. Alte 340 de persoane sunt în izolare la domiciliu. Au fost nemulţumiri pe care le-am rezolvat local, oamenii aveau programări la medic, la alte servicii. Am găsit soluţii, am găsit înţelegere la oameni.

Noi am respectat toate regulile, mai grav este că multe persoane nu mai au bani, meşteşugarii, de exemplu, de trei luni nu au mai ieşit din comunitate. Acum se împrumută unii de la alţii ca să trăiască”, a adăugat primarul Mircea Dumitru.

Nu sunt răspunsuri și primarul continuă și pe Facebook. Chiar azi.

Sunt situații care există, chit că ajung în presă sau nu. Sunt situații cu care ne confruntăm zilnic și tăcerea nu e întotdeauna o soluție. Uneori, vorbele pot salva vieți. Alteori, pot reprezenta un exemplu pentru cei care preferă tăcerea.

Citește și: Berbeceanu, acuzat că a dezamăgit pensionarii militari

#News

Foto