Gorghiu: „Ciolacu, preluați, fără să digerați, orice gogoașă primiți”

Senatoarea PNL Alina Gorghiu îl trage de urechi pe șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, care a ieșit cu un nou atac la adresa președintelui Iohannis, într-o postare pe Facebook. Subiectul este deschiderea unor piețe, închise la intrarea României în carantina parțială din 9 noiembrie, mai exact despre legea pentru deschiderea acestora, lege care în acest moment se află „la mâna” CCR-ului, fiind contestată de către Guvern.

„Dle Ciolacu, preluați, fără să digerați, orice gogoașă primiți și o postați pe Facebook?!

Nu ați fost prin Parlament nici măcar o zi?! Ieșiți și îl atacați cu minciuni pe Președintele Iohannis. Că nu promulgă legea cu un amendament neconstitutional privind deschiderea unor piețe, când legea a fost atacată la CCR, care nu s-a pronunțat încă. Președintele nu se poate pronunța atât timp cât legea e în procedură de contestare la CCR. Termenul a fost stabilit pe data de 16.12.2020.

Iar dvs., ca șef al Camerei Deputaților, aveți zeci de oameni în echipă care puteau să verifice acest lucru pe site-ul CCR.

Evident că Guvernul a atacat-o! Pentru că încalcă principiul separației puterilor în stat. Nu trebuie să știi prea mult drept ca să înțelegi că Parlamentul nu trebuie să intervină prin lege pe textul unei Hotârâri de Guvern (art. 1 alin. (4) din Constituție). Fiecare cu prerogativele lui. Așa zice Constituția.

Partea bună e că mai sunt doar 6 zile și scăpăm de această majoritate incompetentă și toxică a PSD din Parlament!”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Citește și: Legea redeschiderii piețelor, contestată la CCR

#News