Legea redeschiderii piețelor, contestată la CCR

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care prevede ca pieţele să fie redeschise. Liderul liberal a adăugat că unul dintre argumentele sesizării arată că o lege nu poate modifica o hotărâre de Guvern care se referă la starea de alertă.

 „Vă spun că analizăm acuma (n.r. măsurile ce se vor lua după carantina parțială în care România se află din 9 noiembrie), dar să nu o daţi încă ca o ştire, analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât, analizăm posibilitatea de a redeschide pieţele. Sigur, sunt şi alte măsuri, dar orice decizie pe care o vom lua, o vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei. Când vom avea o analiză şi vom fi pregătiţi să luăm o decizie, o vom face publică. Dar, sigur, orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară foarte strictă”, a afirmat luni Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă.

Iohannis anunțase luni că această lege cu privire la redeschiderea piețelor nu a ajuns la Cotroceni. Iar Ciolacu nu întârziat să îl declare mincinos, ba chiar a venit cu probe că legea a fost trimisă încă din 12 noiembrie.

„Sigur am atacat la Curtea Constituţională pentru că legea nu poate să schimbe o hotărâre de Guvern. O lege care reglementează activitatea pieţelor nu poate să modifice o hotărâre de Guvern care este legată de starea de alertă şi mai sunt şi alte motive de neconstituţionalitate. Cred că vineri am semnat atacarea”, a mai spus Orban.

Citește și: Ciolacu: „Iohannis minte din nou!”

#News