Echipa Autovortex Romania
Echipa Autovortex Romania- pag de FB

Performanță deosebită a echipei AutoVortex CSU ASE România, care a obținut locul 1 la Campionatul Internaţional de Robotică din Utah, SUA. Din echipa care a luat trofeul de aur fac parte elevii de la mai multe licee din Capitală, care au realizat un robot mic dar performant. Este vorba despre un robot de luptă, care după ce este programat, va lupta în ring împotriva celorlalți roboți, potrivit g4media.ro.

Scopul concursului, destinat elevilor de liceu, este acumularea a cât mai multe puncte, copiii învătând cum funcţionează prototiparea de la 0 şi bucurându-se de spiritul competiţiei

Elevii au îmbunătăţit robotul de competiţie timp de mai multe luni, pentru a putea fi programat la concursul din America. Membrii echipei sunt elevii Midache Andrei Ianis, Vasile Theodor Adrian, Dăscălescu Radu Gabriel, Dicu Maria Ioana, Hantascu Adrian Florin, Vasile Elena Maria şi Milea Răzvan Iacob. Echipa AutoVortex CSU ASE România este antrenată de asist. univ. Panea Ionuţ Valentin din cadrul ASE Bucureşti, fiind mentorată de studenta Lipianu Ana Andreea de la Politehnică Bucureşti. Potrivit antrenorului Ionuț Pantea, elevii au lucrat intens în ultima lună şi jumătate în centrul de la Politehnică pentru a putea realiza robotul cu care s-au prezentat la competiţie. „În orăşelul Provo în statul Utah a avut loc un campionat Internaţional de Robotică, este destul de mare, aceasta a fost prima lor ediţie, este o tradiţie ca în timpul verii echipele americane de robotică să organizeze competiţii de talie internaţională invitând şi echipe din restul lumii plus foarte multe echipe americane care de obicei sunt foarte bine pregătite. Noi am primit această invitaţie la începutul verii, ne-am făcut planul de bătaie, ca de obicei pe ultima sută ne-am pregătit, am reuşit să ajungem, grupul a fost un pic mai restrâns, am fost în total 9 persoane, doi dintre ei au ajuns fix în ziua competiţiei, una dintre fete a avut admiterea la Medicină şi nu a putut să vină din prima, noi am pregătit un robot la care am lucrat cam 2 luni şi jumătate, a fost ultima variantă de invenţie să zic aşa, este o competiţie destinată elevilor de liceu, ei trebuie să construiască un robot de luptă, să-l programeze iar după să concureze înr-un ring, împotriva celorlalţi roboţi.”, a explicat antrenorul echipei de robotică.

Antrenorul echipei: Noi anul trecut am fost prima echipă din lume, am reuşit să câştigăm locul 1 în Chicago

„Noi anul trecut am fost prima echipă din lume, am reuşit să câştigăm locul 1 în Chicago şi am zis să nu rămânem mai prejos nici anul acesta, am tras tare să venim la competiţie. când am ajuns copiii americani nu că nu ne dădeau şanse, dar când vezi un roboţel mai mic nu ţi-e frică de el, ei ştiau că noi veneam mereu cu roboţi mari, dar, când colo i-am bătut de i-am rupt. În fiecare an se dă o temă de joc globală, este un joc care se desfăşoară în mai multe regiuni din mai multe ţări, având o tradiţie să călătorim peste tot cunoaştem echipele, stilul de joc, în acest an roboţelul trebuia să ia nişte cuburi şi nişte bile, să le pună la anumite înălţimi, a fost totul contratimp, timp de 30 de secunde roboţii merg singuri, copiii îi programează folosind un pic de inteligenţă artificială, trebuie să lucrezi în echipă”, a explicat antrenorul echipei.

Arnold Schwarzenegger, mesaj emoționant pe Facebook: „A fost cea mai bună mamă pe care ți-o poți imagina!”