Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă le dă o veste proastă tuturor celor care așteptau cu entuziasm paradele armatei din 1 Decembrie. Acesta își motivează spusele amintind de situația pandemică din ce în ce mai gravă. Astfel, parada ar favoriza mulțimile de oameni, virusul fiind cu atât mai ușor de transmis.

„Variantele pe care le luăm în calcul sunt condiționate de situația pandemică în care ne aflăm. Nu putem ieși din tot ceea ce s-a stabilit în CNSU. Ca atare, așa cum a fost la 25 octombrie, când am sărbătorit Ziua Armatei, cred că e foarte importantă calitatea activităților, nu dimensiunea și amploarea lor”, spune Nicolae Ciucă, conform Mediafax.

Cu toate astea, ministrul Ciucă a dat asigurări că va căuta soluții convenabile ca să mulțumească pe toată lumea.

„Căutăm soluții astfel încât să marcăm Ziua Națională în conformitate cu rigorile impuse de limitările și restricțiile pandemiei COVID-19”, a mai spus Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale.

Spusele lui Nicolae Ciucă sunt susținute și de declarațiile precedente ale premierului Ludovic Orban care, întrebat despre viitorul paradelor tradiționale de 1 Decembrie, a spus că acestea nu vor mai avea loc la Arcul de Trumf, ca în fiecare an.

„Cu siguranță nu va mai fi acea paradă (de 1 decembrie – n.r.), cu siguranță că nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe”, a spus premierul Orban

Citește și: Cîțu: „Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul A CRESCUT”

#News