Foto: Facebook/David Popovici
Foto: Facebook/David Popovici

David Popovici vrea să se bucure de cursele care vor avea loc în cadrul Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima, potrivit g4media.ro.

Ce a mărturisit David Popovici

Înotătorul român a declarat că nu și-a propus un obiectiv anumit, dar și-a propus să înoate repede şi să profite de atmosfera frumoasă, potrivit Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM). Campionatul Mondial de înot pentru juniori (14-17 ani la feminin şi 15-18 ani la masculin) începe marți. David Popovici va concura în probele de 100 m liber, 200 m liber şi ştafetă 4×100 m liber. Potrivit lui David Popovici, viitorul este imaginație, trebuind abordat pas cu pas, „cărămidă cu cărămidă”.

Înotătorul român a mărturisit că doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite

“Pentru această competiţie, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede şi să profit la maxim de atmosfera minunată. Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi este mult de muncă. Ocazional putem face ceva foarte frumos. Deci de ce ne-am pune o limită nouă înşine când ştim că putem realiza mai multe? Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima şi poate voi putea surprinde săptămâna această”, a spus Popovici.

David Popovici a fost ales cel mai bun înotător la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma