Oana Lis spune că Viorel s-a obișnuit cu ideea că e bătrân și bolnav

Oana Lis are grijă de soțul ei, în ciuda tuturor celor care s-au spus și scris, despre cei doi

Foto: Facebook

Oana Lis s-a dovedit a fi un ajutor de nădejde pentru soțul ei, Viorel Lis. De altfel, cei doi formează unul dintre cele mai longevive cupluri din România, atunci când vorbim despre persoanele cunoscute, de la noi din țară. Oana are grijă de Viorel de ani de zile, dovedind, astfel, că ipoteza potrivit căreia aceasta ar fi stat cu el numai pentru bani, este una falsă.

Oana Lis: „Vă mulțumesc pentru că vă interesați de starea lui Viorel”

Oana Lis a dezvăluit că nu prea are, de regulă, timp să răspundă la mesaje, așadar răspunde numai la telefon. „Din păcate, faptul că acum nu se simte atât de bine pe cât te poți simți la 78 de ani e și un efect secundar al pandemiei. Cel puțin anul trecut a fost foarte solicitant pentru noi, pentru că acele restricțiii, cu 3 luni de izolare, apoi având în vedere că el are diabet și nu ar fi rezistat Covidului, ne-am ferit foarte mult. El în 2020 a ieșit de trei ori din casă. Din cauza sedentarismului și bolilor pe care le avea deja, diabetul și alte probleme de sănătate, a făcut niște parestezii pe picioare. În mod normal dacă nu era pandemia în secunda doi am fi mers la doctor la recuperare medicală, dar am recuperat foarte mult de teama Covidului și așa s-a agravat situația. A fost cea mai bună decizie în acel moment. Anul acesta a făcut recuperare medicală, dar doar 10% s-a recuperat.”, a declarat Oana Lis în exclusivitate pentru wowbiz.ro.

Mai mult, în ultimii ani, Viorel Lis ar fi ieșit din casă foarte rar, cu atât mai puțin în perioada pandemică. „El e total dependent de mine când iese din casă, adică nu poate ieși fără mine sau fără altcineva, dar altcineva nu e, pentru că trebuie să se țină de mine, are nevoie de sprijin, de cadru sau de mine, să se țină să meargă. Dacă urcă scările, sunt trei scări în fața blocului. Am făcut cerere la asociație să pună o bară de sprijin, dar încă așteptăm și cele trei scări nu le poate urca, pentru că nu se poate ține de pereți și atunci apelăm la un om care trece pe stradă, așteptăm. S-a întâmplat să cadă.”, a spus Oana Lis, pentru sursa citată anterior.

Citește și: Nadine este cu visurile împlinite: studentă la Psihologie, în SUA