Lasă-te adoptat de un cățel de rasă comună!

Vrei să ajuți? Adoptă un câine de rasă comună!

„Câini pentru Oameni” - Galați - Foto: Iulia KELT

Ce îl face pe om… om? Filosofii încearcă să găsească, de mii de ani, răspunsul la această întrebare. O fi faptul că suntem bipezi? Cu siguranță, nu, pentru că nu suntem singura specie capabilă să-și mențină echilibrul pe două membre. O fi faptul că gândim? Și-apoi, de unde știm noi că suntem singurele ființe care gândesc? Ce ne face siguri de asta? Sau poate o avea legătură cu faptul că simțim? Din nou, animalele au dovedit, cu vârf și îndesat, că sunt capabile de la fel de multă dragoste, dacă nu chiar de mai multă, în anumite cazuri.

Așadar, ce-l face pe om… om, până la urmă? Din punctul meu de vedere, cumulul celor trei caracteristici, mai sus menționate. Le avem pe toate trei, cu toate că, în cazul anumitor semeni se aplică decât prima.

Din fericire, printre noi există suficienți oameni care știu să fie oameni, în adevăratul sens al cuvântului, și care știu, de asemenea, că a fi om implică să ai compasiune și dragoste pentru toate ființele pământului.

De zeci de ani, câinii nimănui din România sunt hăituiți, izgoniți și discriminați rasial, dacă-mi permiteți o exprimare în „trend”. Câinii de rasă comunitară sunt subapreciați, în cel mai bun caz. În cel mai rău caz, uitați, schilodiți, batjocoriți sau uciși.

Ieri am avut norocul să fiu prezentă la evenimentul lunii iunie, în Galați, „Câini pentru Oameni”, organizat de prietenii de la Animal Society, unde am cunoscut poveștile cățeilor salvați de aceștia, căței de rasă (da, ați ghicit!) comunitară care, după ce au primit multă dragoste, grijă și înțelegere, s-au reabilitat, au prins curaj și încredere în om, dovedind că nu sunt cu nimic mai prejos unui câine cu pedigree!

Giumbușlucuri, demonstrații de dresaj pe care le-au executat din dragoste pentru oamenii care i-au salvat. Și, cu această ocazie, mi s-a confirmat ceea ce știam deja: câinii știu să fie recunoscători pentru binele primit!

Vrei să ajuti? Adoptă un câine de rasă comună! În cel mai scurt timp ai putea să constatați că nu tu ești cel care a adoptat câinele. În realitate, câinele te adoptă pe tine! Lasă-te adoptat!

Citește și editorialul: Românii nu suportă maghiarii dar aplaudă furtunos când Ungaria introduce legea anti-LGBT