Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Titlul de “Apărător al Pământului” a fost acordat de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP), naturalistului din Marea Britanie, David Attenborough.

Această distincţie reprezintă o recunoaştere a angajamentului naturalistului britanic.

În plus, David Attenborough este producătorul și prezentantorul a numeroase emisiuni TV despre natură şi schimbările climatice.

Conform anunțului făcut de BBC și citat de Radio Eco Natura, posesorul distincției a vorbit într-o declaraţie citată de postul public de televiziune din Marea Britanie.

”Apărătorul Pământului”, David Attenborough a îndemnat omenirea să întreprindă acţiuni imediate pentru a preveni distrugerea planetei noastre

În urmă cu 50 de ani, balenele erau pe cale de dispariţie la nivel mondial. Apoi, oamenii şi-au unit eforturile şi acum există mai multe balene în mări şi oceane decât au văzut oamenii vreodată. Ştim care sunt problemele şi ştim cum să le rezolvăm. Tot ceea ce ne lipseşte este o acţiune concertată”, a declarat naturalistul britanic.

Înaintea summitului pentru climă COP26, David Attenborough a cerut „o acţiune îndrăzneaţă”

Naturalistul a cerut sprijin pentru comunităţile locale şi proprietarii de terenuri. Scopul este crearea unor zone sălbatice conectate pe uscat şi pe mare. În acest fel, omenirea va fi mai protejată.

Inger Anderson, director executiv al UNEP, i-a adus un omagiu lui David Attenborough:

Avem astăzi o şansă să împiedicăm distrugerea climei şi a biodiversităţii şi să curăţăm ecosistemele poluate pentru că milioane dintre noi s-au îndrăgostit de planeta noastră pe care el a prezentat-o atât de bine în filmele şi textele sale, cu vocea lui”.