Președintele Turciei a anunțat că după doi ani de restricții, toate măsurile anti-Covid vor fi ridicate, iar purtatul măștilor va fi obligatoriu doar în mijloacele de transport în comun și în spitale, până când numărul noi de cazuri de coronavirus va fi sub 1.000.

În ultimele zile, în Turcia, numărul de persoane infectate a scăzut sub 3 mii, de la aproximativ 15 mii cât au fost la începutul lunii martie, când valul cinci a lovit puternic întreaga Europă.

De asemenea, și testarea populației a scăzut mai mult de jumătate, ajungând la aproap 130 de mii zilnic.

Cum vor putea intra turiștii în Turcia

Chiar dacă majoritatea restricțiilor vor fi ridicate, persoanele care vreau să călătorească în Turcia sunt obligate să facă dovada unui test PCR negativ în termen de 72 de ore de la sosire, a unui test antigen în termen de 48 de ore sau să fie vaccinați complet.

De asemenea, turiștii care sosesc în Turcia vor fi supuși unui control medical pentru depistarea simptomelor de Covid și li poate cere efectuarea unui test PCR aleatoriul la sosire.

De la debutul pandemiei de Covid-19 și până astăzi, în Turcia s-au infectat peste 15 milioane de persoane, dintre care aproape 100 de mii și-au pierdut viața. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1600 de noi cazuri de coronavirus.

Totodată, de la începutul campaniei de vaccinare anti-Covid, în Turcia au fost administrate aproape 150 de milioane de doze de vaccin, fiind imunizate 53 de milioane de oameni ( 62,9% din populație). La nivel mondial s-au administrat 11,6 miliarde de doze la 4,64 de miliarde de oameni, adică 59,5 % din întreaga populație.

Reamintim că Danemarca este prima țară care a decis să întrerupă campania de vaccinare împotriva coronavirusului deoarece aproape toată populația s-a imunizat împotriva virusului.

„Ne aflăm într-o poziţie bună. A venit primăvara şi avem un bun control asupra epidemiei (covid-19), care pare să se atenueze. Acesta este motivul pentru care închidem programul de vaccinare în masă împotriva covid-19”, a precizat Bolette Soborg, reprezentană a Agenției daneze a Sănătății.

Citește și articolul: Turcia mai așteaptă. Vaccinarea, amânată