Nicușor Dan

Primarul ales și validat, Nicușor Dan va depune jurământul, joi, și își va prelua toate atribuțiunile de edil general al Capitalei. „Am fost validat de două instanțe, s-a terminat cu cele 52 de contestații. Joi, la amiază, o să depunem jurământul – primari și consilieri generali”, a spus Nicușor Dan, la Digi24.

Mandatul lui Dan a fost validat de instanță luni după amiază, iar „intrarea în pâine” mai este nevoie de câțiva pași, pentru care de altfel a fost acuzat de fostul primar, că a tergiversat lucrurile.

„Doamna Firea nu a înțeles încă funcționarea chestiunilor administrative. Trebuie să existe un act de convocare, pe care prefectul îl face. Pentru asta este nevoie ca atât procesul primarului, care s-a terminat luni, la 4-5 după amiaza, când s-a publicat minuta hotărârii, cât și procesele consilierilor generali. Sunt niște detalii juridice.

Întârzierea mandatului vine din acele apeluri pe care oameni din PSD le-au făcut. Suntem la o lună de la alegeri, în acest interval am avut un primar, Gabriela Firea. Ce a făcut în această lună de mandat? N-am văzut nicio poziție publică, nici pe criza sanitară, nici pe Termoenergetica. Am avut un primar absent”, a completat el.

Prioritățile lui Nicușor Dan

„O să facem asta, numai că primele trei urgențe pe care îmi propun să le rezolvăm sunt: criza sanitară – unde n-a existat o colaborare între primărie, minister, DSP și celelalte instituții, asta trebuie inventată în momentul ăsta; termia – noi nu avem rezolvată și urmează iarna; și criza financiară – chiar azi au fost mai multe știri legate de anunțul Direcției de Asistență Socială din primărie, care a spus că nu are bani pentru a plăti indemnizația pentru persoanele adulte cu dizabilități. Pentru municipiul București astea sunt primele trei lucruri pe care urmează să le facem”, a subliniat Nicușor Dan.

Citește și: Clotilde Armand a fost validată și devine, oficial, primarul Sectorului 1

#News