Astrid Fodor

Primarul ales al Sibiului, Astrid Fodor (FGDR), a fost validată în funcție, marți, de Tribunalul Sibiu, care a judecat apelul la decizia Judecătoriei care invalidase mandatul acesteia.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Sibiu, decizia de validare a mandatului lui Astrid Fodor este definitivă. „Admite apelul formulat de intervenienta FODOR ASTRID CORA împotriva Încheierii civile nr. 4411/16.10.2020 pronunțată de Judecătoria Sibiu pe care o schimbă în tot, în sensul că:

Admite cererea formulată de petentul BIROUL ELECTORAL AL CIRCUMSCRPȚIEI MUNICIPALE SIBIU – NR. 1, precum şi cererea de intervenție formulată de intervenienta FODOR ASTRID CORA şi, în consecinţă:

Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Municipiului Sibiu, jud. Sibiu, al doamnei FODOR ASTRID CORA, declarată aleasă la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020.

În temeiul art. 149 alin. 5 teza a II-a din O.U.G. nr. 57/2019, prezenta hotărâre va fi comunicată Prefectului Judeţului Sibiu, secretarului general al Municipiului Sibiu, primarului declarat ales – intervenientei Fodor Astrid Cora şi se aduce la cunoştinţă publică.”, potrivit Ora de Sibiu.

Judecătoria Sibiu a respins validarea lui Astrid Fodor în funcţia de primar al municipiului Sibiu, după ce Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că Fodor are interdicţie să ocupe funcţia timp de trei ani, adică în perioada 2020-2023, pentru că s-a aflat în stare de incompatibilitate între 2012 şi 2014, când a fost viceprimar.

Citește și: Cum motivează instanța invalidarea primarului de Sibiu

#News