Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis ar face multe dacă nu ar interveni biserica. Iar dacă o armă care te-ar apăra e educația, o armă care te poate ucide o reprezintă religia. Educația sexuală înseamnă, înainte de toate, sănătate. Să știi să faci ceea ce e mai bine pentru sănătatea ta. Fizică și psihică.

Se pornește de la porunci vechi de peste 2000 de ani, în care BOR crede cu tărie. Una dintre porunci ar fi ”să nu ucizi”. Uite că fix BOR poate ucide. Fizic și psihic. Sunt multe de spus, dar aleg să mă gândesc la 3 categorii: mamele adolescente (uneori copile), avorturile și violul.

Klaus Iohannis a promulgat Legea nr. 45/3.04.2020, care prevede obligativitatea organizării în unităţile şcolare, cel puţin o dată pe semestru, a unor programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii. Biserica a luat foc.

BOR are păreri fixe, fix acolo unde nu ar trebui să aibă păreri: „Încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață”.

Klaus consideră că educația e ok. BOR crede că e un atentat.

Un alt atentat la inocența copiilor e fix lipsa informării. Să ținem secretă anatomia, natura umană, sexul. Asta ar însemna Mecca ortodoxiei din România. Să fim de acord cu o sarcină la 12 ani pentru că ”s-a întâmplat”, dar să nu explicăm metodele de contracepție.

Nu înțeleg și nu voi înțelege niciodată ce amestec au preoții în programa școlară. Și, tind să cred că, dacă își mai vâră mult coada preoțească, ar fi în stare să militeze și pentru excluderea materiilor exacte.

Chimia duce la medicamente și fizica duce la tehnologie. Chimia duce la anticoncepționale și fizica duce la puterea informației în spațiul media. Uite fix cele două chestii care contrazic ființe imaginare, dintr-o carte veche de 2000 de ani. Că e mai ok să crezi că Sfântul Gheorghe s-a luptat cu dragonul cu șapte capete și l-a și învins, decât să crezi în medicația împotriva bolilor psihice.

Ce mai spune Patriarhia: ”Considerăm că încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață. În acest sens, mai multe studii realizate în diferite țări au demonstrat că o astfel de abordare a educației copiilor a avut ca urmare începerea vieții sexuale mai devreme, cu implicațiile de rigoare, fără vreo îmbunătățire în plan social”.

Pentru BOR, o catedrală are răspuns la toate: viață, moarte, boală, nuntă, moarte și viața de apoi. Catedrala aia împlinește toate condițiile de siguranță și garantează viața de apoi. Problema e pentru cei ce vor să trăiască aici și acum, fără să se gândească musai la ce se întâmplă pe vremea vieții de apoi.

Pe mine, personal, nu prea mă interesează ce se întâmplă după moarte. Ca mine, mulți. Doar că, deși noi ăștia mulți ne axăm pe cursul (nostru) personal al vieții (noastre), BOR nu prea poate dormi de grija noastră. Și nici de grija lui Iohannis.

Citește și: Andrei Caramitru se dezice de Biserica Ortodoxă

#News