West Nile
West Nile. Sursa foto: antena3

Doi pacienți se află internați la secția de Terapie Intensivă din Brăila cu o formă severă de meningită produsă de virusul West Nile, potrivit digi24.ro.

Este vorba despre un bărbat de 71 de ani şi o femeie de 86 de ani, starea de sănătate a celor doi bătrâni neavând o evoluţie promițătoare

Bărbatul, în vârstă de 71 ani, locuiește şi are expunerea în localitatea Gropeni, fiind internat în data de 29 august. Al doilea caz este al unei femei în vârstă de 86 ani, cu domiciliul şi expunerea în Brăila, internată în data de 30 august.

Bărbatul a fost internat în Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă iar femeia la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul aceluiași spital

Potrivit prefectului județului Brăila, Iulian Timoftei, acestea sunt primele două cazuri de meningită cu virusul West Nile confirmate pe raza judeţului Brăila în perioada de supraveghere iunie 2022 până în prezent.

„Imediat ce instituţia Prefectului Judeţul Brăila a fost informată cu privire la aceste două cazuri, am transmis o informare rapidă către toate UAT-urile de pe raza judeţului, odată cu setul de măsuri aplicabile în astfel de cazuri. Am discutat cu autorităţile publice locale despre situaţia înregistrată şi am primit asigurări că se vor aplică măsurile ce se impun.”, a spus prefectul județului Brăila, Iulian Timoftei.

  Potrivit prefectului județului, Primăria Municipiului Brăila a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii acestui virus, urmând să demareze rapid acţiuni de dezinsecţie împotriva ţânţarilor.

„De asemenea, mâine dimineaţă, la prima oră, am convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea aprobării planului de măsuri privind combaterea răspândirii acestui virus”, a mai  declarat Iulian Timoftei.

O nouă modalitate pentru tratarea diabetului: Pastile cu insulină în locul injecțiilor