Cristian Tudor Popescu - captură Digi24

În opinia gazetarului CTP, singura grijă actuală a celor din opiziție, fie că vorbim despre Marcel Ciolacu, Victor Ponta sau Călin Popescu Tăriceanu, este să dărâme guvernul Orban, jucând cea mai la modă carte a momentului, cea a infectărilor cu noul Coronavirus. În opinia sa, aceștia se folosesc de situația precară a testărilor în România, pentru a blama guvernul actual, acuzându-l că nu a făcut tot ce trebuia făcut pentru a preveni răspândirea virusului.

„În clipa de față, interesul opoziției este să dărâme guvernul Orban și va folosi toate mijloacele: dacă mor mai mulți oameni, mor din cauza guvernului Orban! Dacă nu, de fapt, este vorba de netestare! (…) Avem deja narativa (…) lui Tăriceanu, a lui Ciolacu, a lui Ponta: nu s-a testat, domnule! De fapt, sunt mult mai mulți infectați decât 10.000, cât sunt numărați oficial!” – a declarat CTP, la Digi24.

CTP și calculele matematice

„Dacă te gândești puțin la aceste afirmații, dai de creier pane. De ce? Să spunem că nu sunt 10.000 de infectați în mod real, ci 20.000, 30.000 de infectați! Păi dacă sunt 30.000 de infectați, dintre care numai 10.000 au fost detectați prin testare, atunci nu trebuie să avem și un număr corespunzător de morți? Pentru că morții, pe ăștia e greu să-i contești, ei sunt morți, zac acolo, la morgă și dup-aia în pământ. Sunt 557 de morți la ora asta (n. r. : număr echivalent zilei de vineri), da? Păi dacă ar fi mult mai mulți infectați, ar fi mult mai mulți morți! Ăia care nu sunt testați nu se îmbolnăvesc și mor? Vedeți aberația?” – a spus CTP.

Citește și: Orban, mai presus de lege? Radu Preda, supărat

#News