Orban l-a cam supărat pe Radu Preda. Caz în care nu știți cine e Radu Preda și de ce are acesta dreptul că fie supărat pe Ludovic Orban, vă lămurim noi. El este nici mai mult, nici mai puțin decât liderul deputaților PSD. Astfel, cum Orban pare să nu-și prea dorească să răspundă solicitărilor celor din Opoziție, Preda a reacționat pe Facebook, unde și-a spus oful. În opinia liderului deputaților social democrați, premierul ar fi trebuit să vină în Parlament și să prezinte un soi de raport al activităților din ultima perioadă – lucru care nu s-a întâmplat.

Radu Preda: „Orban mai presus de lege, dă cu flit Parlamentului!”

„Premierul era obligat să prezinte fiecărui român și Parlamentului raportul cu situația pandemiei conform hotărârii de încuvinţare a prelungirii stării de Urgenţă votată de Legislativ.

Prin refuzul de a prezenta raportul cerut de Parlament, premierul liberal demonstrează că se consideră mai presus de Constituţia României.

În raport cu prevederile legale, refuzul premierului de a respecta obligaţiile instituite în sarcina sa, prin hotărâri ale Parlamentului reprezintă un abuz contra intereselor publice.

Comportamentul premierului, care nu a prezentat încă acest raport, demonstrează dispreţul pe care Orban îl are faţă de români în primul rând, față de normele democratice, faţă de lege și faţă de Parlamentul care contrar păreri dumnealui este în activitate și legifereaza pentru românii aflați în nevoie.

Îi reamintesc că același parlament pe care azi îl jigneste l-a mai trimis odată acasă prin moțiune de cenzură și se prea poate ca atitudinea arogantă și sfidătoare să-l trimită din nou în șomaj”, scrie Radu Preda.

Citește și: Statul, partenerul tău de afaceri. Variantele lui Cîțu

#News