O clădire aflată în ruină de mai bine de 25 ani se va transforma în sediul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”

Clădirea care până nu demult era o ruină va căpăta o imagine nouă, modernă și va servi Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca

Foto: Construcții Erbașu

Vești bune pentru clujeni! O clădire marcată de nepăsare de mai bine de 25 ani va căpăta nu numai o față nouă, însă și o întrebuințare nouă. Mai exact, ruina care a aparținut, până nu demult, Spitalului de Urgență din Mănăștur va deveni, sub bagheta Construcții Erbașu și Concelex, noul sediu al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

„În Mănăștur, Universitatea de Muzică începe începe lucrările la noul sediu. Ne bucurăm că Academia de Muzică începe mai repede lucrările de amenajare a noului sediu. Este vorba despre vechea clădire a Spitalului de Urgență, care a fost abandonată. Acolo intră în fază de amenajare”, a declarat edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Ruina a fost împrejmuită de bannere care anunță reabilitarea

Pentru aceste lucrări a fost pusă la dispoziție o sumă de 166 de milioane de lei, disponibilizată strict pentru efectuarea celor necesare. La finalul lucrărilor, clujenii vor putea beneficia nu numai de o clădire reabilitată, ci și un nou „hub” al culturii.

Astfel, în viitor, locuitorii cartierului Mănăștur din Cluj-Napoca nu vor mai fi nevoiți să ocolească, pe timp de noapte, ruina înfricoșătoare de pe strada Bucium, întrucât aceasta urmează să „se schimbe la față”, oferind zonei un suflu nou și modern.

„După sunetele lucrărilor, de aici se va auzi doar muzică”, de la Academia de Muzică „Gherghe Dima”

După finalizarea lucrărilor, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” va beneficia de o sală de orgă cu 216 de locuri, un amfiteatru cu 224 de locuri, o bibliotecă, mai multe săli de curs și de studiu individual, săli cu diferite funcțiuni (de repetiţii, de încălzire pentru artişti, săli individuale pentru dirijor şi solist, săli de regie, etc.), laboratoare, vestiare pentru artişti, spaţiu pentru depozitare decoruri, adăpost de protecţie civilă pentru 140 de persoane la demisolul clădirii, cămin studențesc cu 56 de camere pentru un număr de 180 de studenţi, însă și o sală de sport.

Citește și: Schimbarea la față: Opera Română și Colegiul Național „Carol I”, în restaurare