Gabriela Firea, spitalul de copii Dr Victor Gomoiu

Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu” este primul spital de pediatrie construit și dotat de Primăria Capitalei, în ultimii 30 de ani, investiția ridicându-se la 50 de milioane de euro. Acesta are șase etaje, a fost proiectat și realizat respectând toate standardele europene și este dotat cu aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că vechea clădire va fi transformată într-un centru de excelență în oncologie.

„Pentru fiecare părinte, sănătatea copiilor este cea mai de preț. Înțeleg perfect, am și eu 3 copii. Acum 4 ani, am găsit un schelet de clădire la care nu se mai lucra de 2 ani. Mi-am pus toată energia și ambiția în mișcare pentru a finaliza construcția, a o amenaja cu circuite medicale eficiente, a o dota la cele mai înalte standarde.

Rezultatul? Cel mai modern spital de copii din țară: „Dr. Victor Gomoiu”. Și cea mai profesionistă și caldă echipă de cadre medicale. Să nu aveți niciodată nevoie de spitale. Dar, dacă se întâmplă ceva, noi suntem pregătiți să vă venim în ajutor”, a postat Gabriela Firea pe Facebook.

Odată cu extinderea spitalului s-a mărit numărul specializărilor pentru cele șapte secții nou înființate: ortopedie, chirurgie pediatrică, diabetologie, endocrinologie, hematologie, oncologie pediatrică și dermatologie. S-au angajat aproape 200 de medici, asistenți și personal medical auxiliar. Numărul paturilor a crescut de la 157 la 222, iar numărul sălilor de operații a crescut de la două, care deserveau o singură specialitate, la 10.

Amintim că în ultimii patru ani investițiile pentru aparatură pentru spitalul „Dr. Victor Gomoiu” se ridică la peste 6 milioane de euro. În plus, anul acesta municipalitatea Capitalei a făcut eforturi considerabile și a achiziționat un computer tomograf în valoare de peste un milion de euro, precum și un aparat RMN în valoare de aproape un milion de euro.

Citește și: Primăria Capitalei cere redeschiderea Spitalului Colentina pentru pacienții cronici

HashtagNews.ro