Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă

Seria dezvăluirilor din pușcărie a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, a ajuns la momentul Viorica Dăncilă. În interviul difuzat de o televiziune de știri, Dragnea a nominalizat-o pe Dăncilă ca fiind inițiatoarea ordonanței pentru amnistie și grațiere, pe vremea când aceasta era prim-ministrul României.

„Doamna Viorica Dăncilă se trezea foarte des vorbind despre faptul că nu mă va grația, una-două nu-l voi grația. Chiar eram foarte nervos și voiam să îi spun: doamna candidat, nu mai vorbi despre faptul că n-o să mă grațiezi, pentru că eu nu o să scriu o cerere de grațiere, pentru că eu sunt aici nevinovat.

Prima discuție cu doamna Dăncilă am avut-o în februarie 2018 pe Valea Prahovei, eram acolo cu familiile, tocmai se însera, era zăpadă, și mi-a zis: „Domnule președinte, să ieșim afară să vă zic ceva”. Mi-a zis că e hotărâtă să dea amnistie. Am zis bine. Ea a zis că vrea să dea acea ordonanță de amnistie. I-am zis: „Viorica, sunt deciziile tale, dar reține că eu nu-ți cer, nu fac presiuni, deci nu se poate vorbi despre presiune”. Peste câteva luni venea și îmi spunea: „nu mai vreau să dau amnistie”, peste alte câteva luni, venea și spunea: „vreau să dau amnistie…”, a dezvăluit fostul șef al PSD.

Fostul prim-ministru se apără și spune că lucrurile au stat, de fapt, exact pe dos: „Confirm din nou: au fost presiuni din partea domnului Dragnea pe tema amnistiei și grațierii. Timp de mai multe luni de zile au venit direct și indirect sugestii, recomandări, idei, pe care însă le-am respins.

Domnul Dragnea n-a primit bine aceste refuzuri și-l enerva probabil faptul că nu mă poate manevra. Probabil că domnul Dragnea n-a înțeles un lucru: că eram premierul României, nu sluga lui. Am ținut să onorez funcția și să-mi fac datoria față de români”, a replicat Viorica Dăncilă pe pagina ei de Facebook.

Reamintim că încă de la sfârșitul anului 2018 a existat o dispută aprigă în interiorul PSD, legată de o ordonanță de urgență prin care să fie relaxate pedepsele pentru corupție, prin modificarea Codurilor penale. Ordonanțele au fost redactate, presa le-a prezentat conținutul, însă nu au ajuns să fie adoptate de Guvern. De altfel, ambasadorii țărilor occidentale au apelat la vremea respectivă, la Viorica Dăncilă solicitându-i să nu aprobe ordonanțele cu pricina.

Citește și: Liviu Dragnea, patru capete de acuzare în dosarul Tel Drum, care înseamnă ani grei de pușcărie

HashtagNews.ro