Pretul pâinii va crește cu 25%

Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, vin cu încă o veste teribilă pentru români. Prețul pâinii va fi cu 25% mai mare din toamnă, din cauza majorării tarifelor la electricitate, gaze naturale, a costurilor cu materia primă și deficitul forței de muncă. Și asta nu e tot, anul viitor vom plăti și mai mult.

Aurel Popescu, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN susține că cei care activează în industria de morărit și panificație sunt obligați să recurgă la acest lucru din cauza majorării prețurilor materiei prime, de până la 850 lei/tona de grâu, față de 650 de lei/tonă în 2017.

„Situația este ceva mai bună decât va fi anul viitor. Adică, este mai proastă decât anul trecut și anul viitor estimăm că va fi și mai proastă. Avem aceste probleme cu forța de muncă nu numai noi în sector, vorbim aici de toată industria alimentară. De fapt, cred că toată economia țării are aceeași problemă. Soluția de redresare a situației ar fi aceea de a plăti salarii care să îi determine pe români să rămână în țară”, a răbufnit Aurel Popescu.

Sărăcia care se accentuează și este tot mai vizibilă în rândul românilor a fost taxată și de reprezentanții PSD. Aceștia cer Guvernului să găsească urgent soluții pentru ca nivelul de trai să atingă o limită a decenței.

„Guvernarea liberală nu mărește alocații și pensii, dar pregătește scumpiri non-stop până în toamnă. Practic, PNL taie un sfert din pâinea românilor! Nu-i suficient că am avut în primele 5 luni ale anului scumpiri-record la alimente. Institutul Național de Statistică ne anunță că prețurile continuă să crească generalizat, până în septembrie, în tot comerțul din România. Cu fiecare vizită la magazine, românii văd cum coșul de cumpărături costă tot mai mult.

Iar la toamnă, din cauza recoltei slabe, patronii de brutării anunță că prețul pâinii va exploda. Sindicatele au dat și primele cifre: scumpirea va fi de 25%! Liberalii nu numai că nu le dau românilor bani în plus, dar le și taie prin scumpiri nivelul de trai. Relansarea economică a țării începe, de fapt, cu o terapie de șoc!”, a transmis PSD pe pagina de Facebook a partidului.

Citește și: Ciolacu își dorește plafonarea prețurilor la alimente

HahstagNews.ro