Sorina Pintea

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a scăpat încă o dată de măsura controlului judiciar. Magistrații Tribunalului București a decis, pentru a treia oară, ridicarea controlului judiciar în cazul Sorinei Pintea, acuzată de luare de mită. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de procurori.

Și în 11 mai, dar și luna trecută judecătorii Tribunalului București au decis să îi revoce măsura controlului judiciar, însă Curtea de Apel a întors de fiecare dată decizia. În motivarea prelungirii măsurii controlului judiciar față de Sorina Pintea, judecătorii de la Curtea de Apel au considerat că interdicțiile impuse nu îi pun în pericol sănătatea fostului ministru.  

Reamintim că pe 30 aprilie, Sorina Pintea, la data faptei manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Conform anchetatorilor, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro, la 20 decembrie 2019, respectiv 120.000 lei, la 28 februarie 2020, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a blocului operator, sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și a unor spații adiacente din Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, încheiat în anul 2019. Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii în incinta unităţii medicale pe care o conducea.

„În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se menționează în dosarul întocmit de DNA. Inițial, pe 29 februarie, Sorina Pintea a fost arestată preventiv, însă a fost eliberată din arest pe 6 martie, în urma unei decizii a Curții de Apel București, instanță care a plasat-o sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Citește și: Sorina Pintea, pe punctul de a scăpa „basma curată”

HashtagNews.ro