Dezvăluirile din pușcărie i-au auds lui Liviu Dragnea interdicția de a muncii/ Foto: g4media

Administrația Națională a Penitenciarelor anunțată că nu a autorizat realizarea niciunui interviu în spatele gratiilor și a ridicat dreptul la muncă al deținutului Liviu Dragnea. Decizia ANP este una definitivă și vine după ce fostul șef al PSD a oferit un interviu prin Skype pentru fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, difuzat în serial de o televiziune de știri.

Interviul realizat de jurnalista Anca Alexandrescu cu Liviu Dragnea, primul din spatele gratiilor, la mai bine de un an de când fostul președinte al PSD a fost încarcerat, este considerat de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) „un incident de securitate”. Asta înseamnă că fostul lider al PSD va rămâne fără zilele-câștig pe care le obținea în urma muncii prestate în Penitenciarul Rahova.

Această sancțiune va conta atunci când Dragnea va cere liberarea condiționată. În plus, Liviu Dragnea susține în continuare că este nevinovat, ceea ce înseamnă că nu dă „dovezi temeinice de îndreptare”, așa cum cere legea pentru ca un deținut să fie eliberat înainte de termen.

Reamintim că în luna mai a anului trecut Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, la o zi după eșecul răsunător pe care PSD l-a înregistrat la alegerile europarlamentare din 2019.

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a fost citat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat și în dosarul Tel Drum, la doi ani și jumătate de la punerea sub acuzare. Capetele de acuzare sunt multiple, iar cercetările au scos în evidență existența unui grup infracțional creat încă din 2001. 

Citește și: Liviu Dragnea: Nu, eu nu, Viorica, ea a vrut amnistie

HashtagNews.ro