Percheziții de amploare în București și 3 județe, la persoane suspectate de evaziune fiscală

Suspecţii ar fi înregistrat facturi fictive în contabilitate, care arătau că ar fi vândut produse către primării

Poliţiştii şi procurorii fac marţi 28 de percheziţii la persoane suspectate de evaziune fiscală în formă continuată. Chiar din anul 2014, suspecţii ar fi înregistrat facturi fictive în contabilitate, care arătau că ar fi vândut produse către primării, prejudiciul produs bugetului statului depăşind 6,2 milioane de lei, potrivit ziare.com.

 ”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pun în aplicare 28 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane juridice, din judeţele Olt (11), Giurgiu (1), Ilfov (2) şi municipiul Bucureşti (14), bănuite de evaziune fiscală în formă continuată”, a transmis, marţi, Poliţia Română.

Poliţia  Română a precizat că, în perioada 1 februarie 2014 – 31 decembrie 2019, administratorii a 8 societăţi comerciale, din oraşul Potcoava, judeţul Olt, au înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor comerciale cheltuieli care au la bază operaţiuni fictive. Scopul era pentru a crea o aparenţă de legalitate a livrarilor serviciilor acestor societăţi către 60 de unităţi administrativ-teritoriale. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat, de aproximativ 6.200.000 de lei. De asemenea, vor fi puse în executare şi 7 mandate de aducere.

Evaziunea fiscală reprezintă sustragerea unor persoane fizice sau juridice de la plata impozitelor sau taxelor. Evaziunea fiscală se manifestă adesea prin denaturarea informațiilor ce sunt raportate către autorități, precum declararea unor venituri sau profituri mai mici decât în realitate, sau mărirea artificială a cheltuielilor.

Trei tineri din Argeș, salvaţi de jandarmi după o întâlnire cu ursul