Alarmant: Medicament-minune, vândut pe un site care folosește numele unor medici cunoscuți

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, recomandă oamenilor să cumpere doar medicamente recomandate de medicul specialist.

Un site care folosește antetul unui cunoscut site de știri, dar și imaginea unui cardiolog ca să obțină credibilitate vinde pe internet un ”medicament-minune”. Site-ul inventează inclusiv un institut de patologie cardiovascular, pe seama căruia pune descoperirea și dezvoltarea unei substanțe, la rândul ei fictive, potrivit g4media.ro.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, recomandă oamenilor să cumpere doar medicamente recomandate de medicul specialist.

”Și eu personal am fost subiectul unor astfel de recomandări timp de luni de zile, e clar că se folosesc de numele și notorietatea unor oameni și încearcă să înșele lumea ca să vândă substanțe fără efect terapeutic. Recomand oamenilor să nu cumpere medicamente de pe internet și să nu schimbe tratamentul recomandat de medicul specialist”, a recomandat ministrul Alexandru Rafila

Maria Dorobanțu, medic primar cardiolog, a declarat că site-ul este o mare înșelătorie și îi sfătuiește pe cei care au cumpărat medicamentul deja, să nu îl folosească.

„Din păcate, este o mare înselătorie, căreia îi pot cădea victimă pensionarii și, nu numai, orice fel de persoană. Totul a început pe 19 mai, vinerea trecută, când un domn mi-a solicitat o consultație, să-l sfătuiesc cum să ia acest medicament, un medicament miraculos ce desfundă, spune el, toate vasele. Am cerut și eu link-ul și când m-am uitat am fost îngrozită. Eu, în primul rând, că nu fac, și niciun coleg de-al meu, dintre cei citați, oameni de cu totul alte specialități, de exemplu profesorul Irinel Popescu, care face transplant hepatic și nu tratează hipertensiune. Se folosesc de numele unor medici, unor profesori universitari. Nici măcar nu știu să scrie corect Universitatea Carol Davila, scriu cu „k”, și așa mai departe, iar toate informațiile care sunt date sunt eronate și false. Folosesc un limbaj cu totul și cu totul neadecvat, neștiințific, și care fac aduc, în felul acesta, un mare prejudiciu oamenilor. Când m-am uitat la prețul care este în interviul ce mi se atribuie este menționat 2.100 de euro per pachet. Mi s-a părut ceva de science-fiction pentru un medicament care nu există”, a declarat Maria Dorobanțu.

Trei tineri din Argeș, salvaţi de jandarmi după o întâlnire cu ursul