Cu toate că cinematografele rămân închise până la noi hotărâri, se pare că mall-urile au statut special, întrucât ministrul Economiei, Virgil Popescu, tocmai ce ne-a anunțat că data de 15 iunie poate fi trecută în calendar cu cruce roșie. Deschideți șampania, se deschid mall-uri și începând cu acea zi ne vom putea înghesui din nou în mall, și unii în alții, respirând același aer. Mai cu mască, mai fără mască.

Desigur, pentru toți proprietarii de lanțuri de magazine din mall-uri, asta nu are cum să fie decât o veste bună. Însă privind din punct de vedere al evoluției pandemiei, mă tem că lucrurile stau un pic diferit. Mai ales analizând îmbulzeala care e literă de lege în orice mall din țara noastră.

„Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociației Investitorilor de Real Estate din România. Aceștia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză. Drept urmare, în urma discuțiilor avute am stabilit, că în cazul în care situația epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie.

Însă, pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele și locurile de joacă, din interior. Ușor, ușor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viața să revină la normalitate”, a anunțat ministrul Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Citește și: USR își dorește extinderea votului prin corespondență

#News