Alberto Zangrillo, medicul din Milano, este de părere că virusul a început să piardă teren. Să dispară sau să nu mai fie atât de agresiv. Se face o comparație între începutul lunii iunie și lunile aprilie și martie, și se ajunge la concluzia că nu mai există forme letale ale bolii. Până aici, toate bune, optimism și ceva planuri de vacanță. Cu toate acestea, subsecretarul ministerului Sănătății declară următoarele:

„În așteptarea dovezilor științifice pentru a susține teza dispariției virusului, îi invit pe cei care sunt convinși de această teză să nu semene confuzia printre italieni”.

Zangrillo e o figură cam controversată și nu doar în Italia. Cunoscut și sub numele de ”medicul lui Berlusconi”, medicul milanez împarte lumea în fix două tabere:

1. Cei care care așteaptă un verdict clar;

2. Cei care iubesc speculațiile pe teme medicale.

”Cam cu o lună în urmă, auzeam epidemiologii spunând că se tem că la sfârşitul lunii, începutul lui iunie, se va vedea un al doilea val şi cine ştie câte locuri la Terapie Intensivă vor fi. În realitate, din punct de vedere clinic, virusul nu mai există.

Spune asta Universitatea Vita e Saluta San Raffaele, o spune un studiu făcut de directorul de virologie, profesorul Clementi, spune asta şi profesorul Silvestri de la Universitatea Emory din Atlanta.

Testele efectuate acum, în ultimele zece zile, au o încărcătură virală din punct de vedere cantitativ absolut infimă în comparație cu cele efectuate pe pacienți în urma cu o lună sau două. Spun asta, pe deplin conştient de drama pe care au trăit-o cei care nu au reuşit să învingă virusul. Virusul din punct de vedere clinic nu mai există”, a declarat Alberto Zangrillo, directorul spitalului San Raffaele, Milano.

Se fac zilnic bilanțuri noi, Italia este încă sub lupă și numerele celor contaminați oscilează. Da, încă din luna mai, Italia a devenit mai relaxată. Și nu doar Italia. Cu toate acestea, atât timp cât studiile sunt contradictorii, nu știu dacă ceea ce spune Zangrillo nu e decât o nouă speculație.

Citește și: Ori la mall ori la spital! Din 15 iunie aflăm!

#News