PSD și PNL, aceeași… victorie!

Doi lideri grandomani, lăudând rezultatele alegerilor locale parțiale. Cine are dreptate? Mai contează?

Ludovic Orban / Marcel Ciolacu / colaj foto / surse foto: Facebook

Ieri au avut loc alegerile locale parțiale, cu cei doi mari candidați, PSD și PNL. Pe lângă cele două mari partide au candidat, timid, și altele mai mici, fără prea mari șanse de reușită, însă. Și s-a confirmat: mini-bătălia pe primăriile lăsate fără edili, dintr-un motiv sau dintr-altul, a fost câștigată de PNL și de PSD, cu o mică diferență, în favoarea social democraților.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a anunțat victoria aseară, pe rețelele de socializare

Așa cum era de așteptat, mica victorie n-avea cum să nu fie anunțată și lăudată pe Facebook.

PSD a câștigat și alegerile parțiale!!! 17 din cele 35 de localitați, 3 orașe din 6, vor avea administrații social-democrate.Felicitări tuturor candidaților, membrilor și simpatizanților noștri care au făcut posibilă această nouă victorie! Semnalul e ”wow”: românii s-au săturat de dezastrul dreptei! Vom continua cu și mai multă forță!

Marcel Ciolacu, pe Facebook

Dar stai așa! Și Ludovic Orban anunță victoria!

Victorie a Partidului Național Liberal în alegerile parțiale de astăzi!Până acum am câștigat în: Meteș – județul Alba, Zăbrani – județul Arad, Șinca Nouă – județul Brașov, Cuza Vodă – județul Călărași, Braniștea și Cojasca (CL)- județul Dâmbovița, Sadova și Terpezița – județul Dolj, Bumbeşti Piţic – județul Gorj, Sarmizegetusa și Romos – județul Hunedoara, Bragadiru și Găneasa – județul Ilfov, Șimleu Silvaniei – județul Sălaj, Vicovu de Sus – Suceava, Voiteg – Timiș.

Ludovic Orban, tot pe Facebook

Așadar, atât liderul PSD, cât și liderul PNL anunță că au câștigat alegerile. În timp ce Marcel Ciolacu a folosit cuvântul „câștigat”, precizând numărul primăriilor bifate de social democrați la mini-alegerile de ieri, Ludovic Orban a ales să scoată un pic din context informația și să enumere, la rându-i, primăriile câștigate de PNL, fără a preciza numărul acestora, în speranța că niciunul dintre susținătorii săi nu știe să numere. „Victorie!”… până acum.

Ba eu, ba eu!

Și-acum, nu c-ar conta cine a câștigat, de fapt, mini-bătălia pe primăriile lăsate de izbeliște, dar trebuie să recunoaștem că mesajele celor doi, puse unul lângă altul, sunt cel puțin amuzante, tocmai din pricina grandomaniei emanate. Din punctul meu de vedere, e clar: niciunul dintre cei doi lideri de partid nu reușește să convingă.

Inevitabil mi-am amintit de parcul de șahiști din cartierul meu, cel care adună, zilnic, zeci de pensionari pasionați de șah și de arțag. Îmi amintesc că, pe timpuri, pasionată, la rândul meu, de șah și neavând cu cine să joc, mi-a trecut prin cap să mă infiltrez în grupul lor și punem la cale câteva amicale. Gândul mi-a dispărut brusc când, într-o zi, trecând pe lângă respectivul parc, am observat o bătaie care stătea să înceapă, între doi pensionari care nu reușeau să se înțeleagă asupra câștigătorului partidei, amândoi susținând că au câștigat. N-am stat să văd cum sar pumnii și protezele pe tablele de șah, însă îmi pot imagina ce deznodământ a avut întâmplarea, la cât de încinse erau spiritele prin parc. Bașca, cei doi aveau până și simpatizanți. În șah-ul pe bani, ca în politică.

Așadar, Ludovic, Marcel, băbăieți! Dacă pe viitor n-o să vă mai iasă faza cu politica, contactați-mă! Știu eu un loc unde v-ați integra perfect! Grijă la dinți, însă! Cu pensionarii gălățeni nu te joci! Unde mai pui că fiecare dintre ei deține, pe lângă cunoștințe avansate de șah, și cunoștințe temeice într-ale politicii!

Citește și editorialul: Legătura dintre extremism și lipsa de afecțiune