Legătura dintre Basarabia e România și Coaliția pentru Familie

Atunci când ideile puține și fixe se adună sub aceeași cupolă de aur, ca să pară la fel de fixe, dar măcar mai multe

Ce au în comun „Basarabia e România” și Coaliția pentru Familie?

Știu, știu – despre oamenii lui George Simion și-ai lui Claudiu Târziu am vorbit câte-un lună și-n stele. Subiectul nu e nou și, cu siguranță are toate șansele să mai rămână o perioadă de actualitate. Așadar, scopul meu nu e acela de a le face reclamă, ci de a reaminti constant cine sunt cei de la AUR și, mai ales, ce se poate întâmpla dacă, pe viitor, populația va continua să le dea nas.

Să o luăm cu începuturile: Basarabia e România

A fost odată, ca niciodată, un băiat din Focșani. Ușor timid, dar cu mult ambâț și frustrare, ambele strânse într-un suflet neîncăpător, gata-gata să explodeze. Și cum stătea Simion, că despre el e vorba, pe stadion, mesteca o sămânță și privea cum echipa lui preferată de fotbal o încasează, îi veni o idee: „Ce-ar fi dacă aș uni Focșaniul cu Chișinăul?”. Și uite-așa, coalizând cu alți frați, la fel de plini de ambâț și frustrare și ei, și-a mutat uralele de pe stadion, direct pe zidurile clădirilor de patrimoniu, pe care au început să scrijelească „Basarabia e România”.

Așadar, pentru că scriau frumos, caligrafic, Simion și-ai lui au început să fie iubiți și, cu timpul, să fie considerați eroi ai neamului fărămițat de vrăjmașii care ne poartă pică.

Băieții ăia buni, cum ar veni. În timp, George Simion a prins, în ochii camarazilor săi, iz de David care vrea, dar mai stă o tură, să-i facă vânt lui Goliat c-un steguleț românesc.

Câțiva ani mai târziu, la europarlamentare, Simion își etala mușchii electorali, pompați de slava și admirația galeriei, într-un turneu „efectuat” prin țară, unde reușea să prindă de nas și cele mai libertariene minți locale. Băiatul de aur a știut încă de pe-atunci că n-are să câștige, însă la fel de bine a știut și că prima campanie electorală la care participi și nu câștigi poate deveni campania de imagine perfectă pentru următoarele alegeri.

2020 – George Simion îl ia timid de mână pe tradiționalistul Claudiu Richard Târziu, susținător al Coaliției pentru Familie

Și pentru că naționalismul exacerbat avea nevoie și de o altă dimensiune, una care să le vorbească iubitorilor de tradițional pe limba lor, George s-a sfătuit cu Claudiu și au decis ca împreună să plece la luptă și să salveze țara asta de neomarxiști și denaturați – după cum sugerau chiar ei, prin postacii lor. Împreună au creat o adevărată rețea de ip-uri venite de nicăieri cu care au targetat oamenii „pe care nu-i mai reprezenta, în 2020, nimeni” – pe scurt: au și inadaptații nevoie de liderii lor.

Ca informație suplimentară, Claudiu Târziu este unul dintre promotorii Coaliției pentru Familie, veșnic susținător al valorilor pe care el și gașca lui le numesc „dumnezeiești” și „tradiționale”. Un fel de „AUR iubește românul” însă numai dacă românul nu-i ungur, țigan, Iohannis sau, „doamne ferește”… gay. Dacă peste primele se mai putea trece, peste ultima, nicio șansă.

Lor li s-au alăturat câțiva (ok, mulți) simpatizanți ai Noii Drepte, plus vreo alți câțiva pierde vară cu aere de smardoi.

Și uite-așa, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, a apărut AUR.

Iar dacă acum tac chitic prin Parlament, nu-i subestimați! C-așa am făcut și prima oară și iată ce-am pățit!

Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu, se aude? Din cauza lor n-ați mai avut și voi loc! Asta, așa, ca să știți cine v-a dat jos de pe jilț.

Citește și: Chirica a venit cu miresele lui Frankenstein la mormântul Otiliei Cazimir