Alexandru Rafila și Raed Arafat (captură video

„Prăpastia” dintre Raed Arafat și Alexandru Rafila este tot mai vizibilă, după ce pe „surse” a apărut o informație potrivit căreia șeful DSU ar vrea ca toți românii ce revin în țară în următoarea lună, vaccinați sau nu, să prezinte un test RT-PCR negativ. O măsură deși drastică, aș zice că bună în contextul în care valul 5 este „după colț”, iar amenințarea noii variante, mult mai contagioasă, este luată în discuție la nivel mondial.

Însă propunerea lui Arafat a fost respinsă tocmai de ministrul Sănătății Alexandru Rafila, cel care ar cam vrea să îi mai „taie” din deciziile șefului CNSU în privința gestionării pandemiei. Pe lângă Rafila și ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu  s-ar împotrivi, iar argumentul celor doi a fost legat de pericolul blocării vămilor exact în perioada de sărbători când se întorc în țară românii din Diaspora.

Nu văd de ce ar fi un blocaj mai mare decât cel creat ca urmare a timpului necesar prezentării certificatului verde digital, care ușurează călătoriile în spațiul Uniunii Europene, căci în opinia mea, dacă testul PCR făcut „acasă”, în țara de unde se pleacă, este negativ nici nu văd rostul de ce s-ar mai porni spre graniță.

De altfel, prezența tot mai mare a certificatelor verzi false, ca urmare a „vaccinării la chiuvetă” au ridicat ceva semne de întrebare cu privire la autenticitatea vaccinării multora dintre români, ba chiar, la un moment dat, mai în glumă sau mai în serios, în grupurile de prieteni ne întrebam „oare se va ajunge la momentul în care deși posesor de green-pass să fie nevoie și de un test negativ?”

La cum se „descurcă” românii nu ar fi de mirare să se ajungă și la o astfel de situație și uite așa. Dar, să nu creadă cineva că aici s-a inventat vacinarea în fals, ingeniozitatea umanității de „a-și fura singuri căciula” nu are limite, dar mai ales granițe.

Un italian, în vârstă de 50 de ani, a încercat să se vaccineze într-un braț proteză de silicon. „Acest caz ar friza ridicolul dacă n-am vorbi despre o faptă de o gravitate uriaşă şi inacceptabilă faţă de sacrificiul pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea noastră, ca vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice”, a denunțat gestul într-o postare pe Facebook Alberto Cirio, președintele regiunii din nord-vestul Italiei.

Citește și: Iohannis, AUR-ul și „vrutul (e) la liber”